Ahahaha..Kelakar..Sape Yang Tulis Komen Kat Cbox Tu?


As salam buat rakan pembaca,

Semalam lepas balik bershopping dengan yang tersayang. Aku ade terima mesej kat ruangan cbox tu. Mesej tu berbunyi begini..


Menjawab pada pertanyaan korang..iye..hobi aku ialah blogging. Aku memang suka berblogging, beronline setiap masa. Indahnya kalau dapat online 24 jam. Namun, masa untukku beronline amat singkat sekali. Hanya 2 jam je. Nak blogwalking, nak balas komen pengunjung, nak baca update terkini kengkawan...huhu...kengkadang tak kesampaian semua tu...tapi akan ku usahakan sebaik mungkin untuk menjejak balas komen pengunjung.

Haaa...kalau weekend tu..aku free! Sebab tu korang akan tengok berderet segmen/ga/contest yang aku join. Dah namanya aku suka berblogging. Aku buat la perkara yang aku suka. Asalkan tidak menyalahgunakan penggunaan internet. Contohnya...dotdotdot. Korang dah besar. Boleh fikir sendiri. Hehehe..

Owh..ade yang sentuh bab ‘jaga hb’ aku tu. Kikiki..yang ni teramat kelakar. Nampak sangat orang yang komen ni kebudak-budakkan. Hehe..takpe..paham..budak-budak tu kan comel :)

Alhamdulillah, aku dikurniakan seorang hb yang memahami. Dialah yang sentiasa menyokong aku untuk berblogging. Bagi aku semangat untuk menyertai segmen/ga/contest. Haa..dah dia support aku 100% so, aku manfaatkan peluang ni sebaiknya. Bila dia pergi main badminton time petang-petang tu kan..selang sejam or setengah jam..dia akan call..tanye apa yang aku buat. Pastu soh aku online bila aku bosan tengok tv. Then, call lagi...tanye apa yang aku buat. Gitulah rutin harian kami. Actually, dia nak pastikan..bila aku keseorangan dia nak aku online. So, takde la aku keboringan sepanjang ketiadaan dia. Haaa...cemana tu? Dah dia sendiri yang suggest aku online. Huhu... Doakan yang terbaik buat kami k.

Pasal yang nak sangat-sangat hadiah tu. Nak tanye...sape yang tak nak hadiah??? Ade sape yang nak jawab? Semua orang sukakan hadiah. Hadiah tu umpama motivasi untuk kita lakukan sesuatu dengan lebih gigih. Means..dalam kes ni..kalau kita nak menang..nak hadiah..kita buatlah yang terbaik. Semua orang berpeluang untuk menang. Cuma perlukan sedikit usaha untuk mencapai kemenangan tu. Dalam erti kata lain. Bersainglah secara sihat. Jangan menjatuhkan pasukan lawan dengan cara yang tidak baik.

Alhamdulillah..dimurahkan rezekiku untuk mendapat hadiah. Dengan izinNya. Juga atas pengadilan daripada pihak penganjur sebagai hakim. Kalau diorang dah kasi kita menang..tak kan nak tolak kan. Haa...dalam situasi ni..kemenangan aku tu diadili/dipersetujui oleh diorang. Syukur... Pernah jugak kecundang tak menang apa-apa pertandingan. Aku akur. Menghormati keputusan pertandingan. Tapi tak pernah mematahkan semangat aku untuk join lagi.

Owh..aku rasa macam dah panjang sangat celoteh aku hari ni. Buat korang semua, andai kata aku pernah mengguris perasaan korang secara sengaja or tak sengaja. Maafkan daku k. And...andai kata perilaku especially bila menyertai segmen/ga/contest mengganggu gugat penyertaan korang. Maafkan aku jugak k. Tapi aku nak join jugak. Nak buat macam mana. Meh bersaing secara sihat..and jadi rakan maya Yumida. Kita geng wokeh :)

Salam Syawal buat semua..
Maaf zahir & batin

35 comments

dia nak ajak berhurau kot..hehe:)

macam2 jenis manusia.. hmm
yang bersifat dengki dan iri hati ni susah laa... biar je..

aik..ad plak cmtu..sbr ea sis..

btoi tu, nak hadiah ussaha harus ada.. jgn sekadar senang cmtu je..hihihi..

jenis berdengki betul orang ni kan..join contest/ga/segmen pun jadi masalah..ishhh...

betul tu sis.. nak hadiah buat sehabis baik.. kreatif2 mcm sis yumida buat..usaha hihi

al maklum la..bebudak benor..hihi
thing positive gak..:)

Ya ampun.. Kenak sampei cmya gilak -.- Jaik na mulut. Ada jak tulah nya kelak. Hmm..

serius nak gelak...ada gak manusia mcm ni..jelous r 2..hihi

haha. lawak pown ada. tak leh tngok org hepy tu..

tergelak kejap...mungkin orang tue jeles dengan yumida kot...selalu menang join contest...sabar jerlah..

Ehehe..ahaha..mmg lawak bila bca..tp tertye2 jgk..knpa dgn dia ek? Mmg org buay contest ga segmen utk dijoin kan..nnt xjoin xmeriah lak...ye dak..cane tu?

hihii boleh plak komen gitu yer...

adoilah!!!!pasal menang g/a pon sampai macam tuh komennye...kesian btol!!!kalau nak kenelah bersaing secara sihat,buat sehabis baik,x perlu nak tunding jari kat orang lain...mungkin kurang bernasib baik...cube lagik...kenelah rajin serta pandai rebut peluang yang ade.. nak skolahkan orang,kan dah kene skolahkan balik....rasenye cik yumida kalau masuk 20 segmen bukan tentu pon cik yumida menang semuanya....selain bersegmen buleh carik kawan,bukannya lawan....pklah sendiri...haisshh!!!

hahaha...sasau orang komen ya dik...da juga manusia cam tok kan dik...mentang-mentang sik menang ya..haha..lucu na eh....sentap lah ko dik...hihi...entri segmen adik yang mengugat gilak...hihi...tapi serius best tau....dapat molah orang jeles..hahaha...cian ngan adik komen tu dik...menangis lagi lah ya mun adik ada join segmen bagai ya...hihi..sebab dia tak menang....
adat pertandingan kan dik....penganjur adalah juri...hahaha...yang nak menang kenalah buat sungguh...haha...lucu tahap gaban nie dik..hahaha

HAHAHHAHHA . NI MESTI ORG TUA YG KOMEN :p

baru kenit tau tensi jugak ye kalau orang tak suka kita menang hadiah selalu hahaha. Lawak 'kawan' sis tu...tensi betul dia tu hehe :)

kenit tumpang gembira atas setiap kemenangan sis, keep up the good work :)

Dia jeles la tu..
abaikan je yumida...

berbulu gak baca. xde insuran jari kan..ikut suka je menaip..
sabar ye sis.. org mcm tu mmg xsuka tgok kite bjaya..

Haha dia sje nk cari glamor kott kt sini , hehe . Xpyh lyn , hti tgh x betul tu . Byk sgt hasad dengki . Haha

hahaha. adat la org jeles dgn akak. kelakar la dia punya komen tu. haha

apa la agaknyer mslah dye ek? bkn kte kacau dye pn..sabar je la yumida

Ada jugak yg komen macam ni? ish seram..kalau kat sya, rasa nak nangis dah..

pasal suami pun nak masuk , ape la. hal kecik je pun , itu hak memasingm, kalau hb akk tak kisah , dia lorrat apa.. pelik btol . jeles kot dia tak menang hadiah ,ape la , lain org lain rezeki ,,

fes mama baca, mama nak tergelak dah.... apa lah manusia tu, dia saja menyakat awak tu yumida, tak yah ambik port sangat... kot2 dia jeles dengan awak sebab awak menang segmen kot... hihihihi

he3 terbaik sgt jawapan ni..amek toh muka =) agaknya nk soal xfikir dlu kot..sbar jelh ye..budak2 main2 je 2..kita lebih mengenali diri kita cmne..

adoi...cm ya pun ada juak sis owh..hahak..sik hal..just keep blogging..boh peduli hal orang..k..fighting!!!!

Mcm2..berblogging pun slh ke?huuu

err dengki kot sbb dia xpernah menang.. hehe..

anyway rezeki masing2 kan.. Allah dah tetapkan. ;)

makkk aihhh...ada juak org mcm tok.

senyum je sis kerana ini orang begitu take care dengan sis hehe terharu ^^

Assalammualaikum...yumida,

Biasa lah tu kak yumida, dalam dunia ini x semua orang suka kita kan.. kita buat baik orang x suka buat jahat apatah lagi kan... xper, dalam kehidupan ini hanya kita sahaja yang tahu apa yang terbaik atau tidak untuk kita.. orang lain x tahu.. mereka hanya tahu marah dan menyalahkan , x pernah nak menyokong kita. xper ..percayalh kita blogger yg ada nie sentiasa menyokong yumida...k

mselim3

pls: anggap lah kutukan itu sebagai satu motivasi utk kita lebih berjaya dan terus bangkit, bukan utk kita menyerah kalah pada keadaan..."mselim3" sokong yumida k.


EmoticonEmoticon