Dasar Lupa Daratan!

Asal kenyang jer lari!
Asal lari jer hilang!
Aku x paham ngan diorang ni
Padahal sini jgk la tempat mengisi perut
Cam x mengenang budi! Dasarrrrrrrrrrrrr

Asal datang je buat muka kasihan..pastu tunggu depan tin
Muka monyok...sedih..kelaparan..
Dasar suka berdrama!
Pastu bodek aku gesel-gesel kat kaki...eeee geli la bulu betis

Yang parahnya bila dah pandai mengayat aku
Sayu-sayu kedengaran..luruh hati mendengar
Lagi-lagi bila part kritikal..bingit
“Wokeh-wokey! Aku bagi can laaaa...Nah!”

Gelojohnya ko melahap
Siap gaduh-gaduh lagi
“#@*ni aku punya ko pegi makan kat tempat lain!*%*aku babab kang!*%@”
Mak aiiiii..dah bagi...pastu  buat filem taiko lagi

Yang menang makan dgn gagahnya..
Menyeringai sambil show off tahi makanan di celah-celah gigi
Yang mengalah kompos lagu balada...alaaaa nak aku pujuk ler tuuuu

Pastu demand pulak..nak air fresh..air lam mangkuk x nak minum
Dasarrrrrrrr
“Wokey..wokey..aku tukar jugak...nah minum”
Slruuuuup! Macam ade straw jer lidah ko ni kan....

Aku masuk bilik...ambik barang
-keluar-
Aik.....mana pg kucing2 ni?
“Sitam! Amoi! Acai! Sin chan! Nemo!”
-tiada sahutan-
Huhhhh! Dasar kucing x mengenang budi...dah kenyang terus lari!


38 comments

hikhik.. takkan nak ikat ngn tali kot sume kucing2 tu. kurung je dlm sangkar. gerenti tak lari dah. :)

hehe comel.. ikat ngn loceng.. senang nk detect if dorg lari ke tak hehe

haha...sampai hati kau yumida! pakai radar la biar senang nak carik kemana mereka pergi...hihi

hehe..msti byk sgt kucing kn..xkn nk ikat sume kot =)

Kat rumah tu ada la sekor.. Pakaikan loceng kt lehernya...
Semua tu anak2 la yg buatkan..

hahaha kelakarr..ingat kan sape tu tak kenang budii rupe rupenye kucennn

dasarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kucing betol. hahaha :P tak baek ooo ikat2 dia. xbole g date dieowang nti. hhahahah :P

xbaik ikt kucing tu..nama kucing glamer tu..haha

La... Kucing rupanya... Mmg pencinta kucing betoi la yumida ni... Ramai betoi anak2 dia...

haha. dah kenyang deme pi main laa....hehe

Masuk kandang jak senang sik gago dipolahnya

hahaha si pusakk mcm begitu yumida...

Haha, sian dier Ida...dah mcm kambeng dah YM nengok, ekekeke

salah satu benda mek sik pat tahan..bila pusak mengiaw2 muka kesian..sibuk2 pun terpksa melayan..huhu

hehehe..xbole lari dah kucing comel tu..hhe

kehkeh...nanti lapar balik, dia datang la lagi..

tp kucing Ms velentine x pena kuar rumah..asyik terperap je

haha..lupa daratan, tapi takkakan lupa makan. Besar pahala Yumida memberi makan kepada haiwan yang kelaparan.

...suka but saya takut sikit ngan kucing2 ni hehe

Biasala.. kucing pun ada banyak hal nak buat. keke. Comel je marah kuceng kat blog.

heheheh....style cam kazen nyue...ikat kucing..bunyi cam pelik kan....kazen ikat sbb kucing tu suka sgt melintas jln...dah la bas/lori sentiasa lalu....

hhehehe comel..kna ikat camtu tak lari mana dah lah..hehe

hahahaa..dah agak dah mesti mida marah gan meow²..hehee

dah agak dah... ni mesti sal kucing....

hikhikhik dah tau mesti marahkan kucing punya

salam

comey giler muka kucin 2. hahaha

alah cian..taudah dr awal mcm kucingh..hikhik..gesel2 mintak makan siapa lagi,..

cian kucing tu dh kena ikat yew..heheh
cantik doodle//..

hahaha.. yumida ni suka gadoh ngan kucing kan? :p

assalamualaikum yumida....kesian nyer kena ikat yer...:)

pusak rumah kmk... asal dah kenyang semua carik tempat tido... semua terlentang tido kekenyangan...
sik pande main kat luar umah... bagey org dara... dok jak dlm rumah... mun kmk org dudok lepak luar rumah baru maok bermain luar juak...

biasalah tu..heheh..
p/s : ntah x pernah arahkan anjing tu lagi..tp macam paham je kalau cik en marah dia halang jalan cik en..huhu

hehehe..penyayang ko ni dear..

boleh tahan nama2 kucin2 tu..macam nak tengok je si amoi dan si acai tu..hahaha.


EmoticonEmoticon