Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Ikon Siarawan 2016 Episod 2

Ikon Siarawan 2016 Episod 2 telah pun bersiaran secara langsung di TV2 pada 12 Mac 2016. Program realiti Ikon Siarawan merupakan program terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM). Program ilmiah sebegini sangat disukai segenap lapisan masyarakat.

Tambahan pula, Ikon Siarawan ni siaran RTM di TV2. Rasanya semua rumah ada saluran TV2. Boleh la kita sama-sama tengok! Dalam Ikon Siarawan ini, peserta Ikon Siarawan akan melaksanakan misi dan cabaran dalam memilih siapakah yang layak bergelar ikon kewartawanan.

Tugasan Peserta Ikon Siarawan 2016 Episod 2
Untuk tugasan peserta IKON SIARAWAN 2016 minggu 2, peserta akan membuat rancangan berbentuk game show secara live. Ha, nak tengok gugup ke tak gugup diorang ni. Jom tengok tajuk pilihan rancangan game show peserta IS.

Ann & Zehra – Boleh Ke Idok? [markah juri awam 9]
Andy Rizal & Othman – Carta-Carta [markah juri awam 10]
Munawar & Doria – Highlights [markah juri awam 9]
Nadhir & Jeed – Tiru Gaya Artis [markah juri awam 10]
Vee & Amirah – Cinderella [markah juri awam 7]
Syafik & Frisca – Bintang RTM [markah juri awam 15]
Hasif & Balqis – Rubik’s Cube [markah juri awam 14]

Tahniah buat Hasif dan Balqis sebab diserap masuk kembali ke rancangan Ikon Siarawan 2016. Menjadikan kesmua jumlah peserta seramai 14 orang peserta siri 3 ni. Tapi memang berbaloi la serap mereka balik sebab persembahan mereka masa episod 2 ni memukau penonton. Wow! Rancangan game show yang berjaya dikendalikan oleh keduanya. Tak kelip-kelip mata tengok, fokus tengok siapa paling pantas main kubik tu.

Peserta lain, ada yang begitu petah mewancara seperti Frisca dan Andy Rizal. Tak kurang ada yang begitu gugup, tiada intonasi, suaranya sekata. Mungkin masih di awal episod, masih dalam penyesuaian diri di hadapan lensa kamera. Hmm episod minggu depan apa pulak erk tugasan mereka ni.

Peserta Tersingkir Ikon Siarawan 2016 Episod 2
Tiada penyingkiran

Gambar Peserta Ikon Siarawan 2016
Ikon Siarawan 2016 program realiti Radio Televisyen Malaysia (RTM) TV2, senarai 12 peserta Ikon Siarawan 2016, gambar Ikon Siarawan 2016 musim ketiga
Senarai 12 peserta Ikon Siarawan 2016

Pengacara Ikon Siarawan 2016
Farish Aziz

Juri Ikon Siarawan 2016 episod 2
Sharifah Shahirah
Azrul Zaidi (Azrul Cham)
Datin Yusanani Yushak

Gambar Ikon Siarawan 2016 S3
Ikon Siarawan episod kemuncak, Ikon Siarawan episod akhir, pemenang Ikon Siarawan tahun 2014, finalis Ikon Siarawan IS SIM, IS ISMAIL, IS ZAIRA, IS DYYA, IS FARIS, IS DELILA. hadiah pemenang Ikon Siarawan. malam kemuncak Ikon Siarawan.
Ikon Siarawan

Saksikan Ikon Siarawan 2016
Hari: Sabtu
Jam: 4.00 petang
Siaran ulangan Ikon Siarawan: Ahad 11.00 malam
Saluran: TV2
Terima kasih membaca Ikon Siarawan 2016 Episod 2

1 comments: