Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Biodata Sarah Adiba Clever Girl Malaysia 2016

Biodata Profil Sarah Adiba Clever Girl Malaysia 2016
Nama penuh Sarah Adiba: Sarah Adiba Binti Mohammed Yussof
Umur: 26 tahun
Wakil: Sabah
Pekerjaan: Jurutera Operasi

Ikuti perkembangan Sarah Adiba di laman sosial:
Instagram Sarah Adiba Clever Girl Malaysia: @sarahadiba_clevergirlmy
Facebook Sarah Adiba Clever Girl Malaysia: Sarah Adiba Clever Girl MY
  
Biodata Sarah Adiba Clever Girl Malaysia 2016, profile Sarah Adiba Mohammed Yussof, biografi, profil dan latar belakang Sarah Adiba Clever Girl Malaysia TV3, foto, gambar Sarah Adiba Clever Girl Malaysia, facebook, instagram Sarah Adiba Clever Girl Malaysia
Gambar Sarah Adiba Clever Girl Malaysia 2016 wakil negeri Sabah

Tahniah buat Sarah Adiba kerana terpilih untuk program realiti TV3 dalam mencari siapakah gadis terpintar Malaysia. Penuh debaran! Sarah Adiba bersama 14 peserta Clever Girl Malaysia yang lain bersaing dalam merebut gelaran pemenang: juara Clever Girl Pertama Malaysia. Ini paling best: Pemenang Clever Girl Malaysia dapat hadiah wang tunai RM100,000!!! Nganga tengok. Lumayan!!

Clever Girl Malaysia merupakan program tv berilmiah. Sangat bagus ditonton untuk remaja, muda mudi masa kini. Dengan adanya program Clever Girl Malaysia, ianya pasti menjadi sumber inspirasi untuk golongan gadis mengecapi kejayaan.

Clever Girl membuktikan mereka yang cantik menawan, mempunyai tahap intelek yang setaraf dengan kecantikan wajah mereka. Clever Girl Malaysia sebuah game show yang tidak menggunakan sistem undian.

Peserta Clever Girl Malaysia akan dinilai berdasarkan prestasi dan kebolehan mereka untuk menjawab soalan kuiz pada hari pertandingan Clever Girl diadakan. Siapa cepat dia dapat. Soalan dalam program ini begitu mencabar, menguji ketangkasan berfikir dan menjawab soalan dengan tepat dan cepat! Moga sukses semuanya buat peserta Clever Girl Malaysia.


Ingin tahu biodata peserta Clever Girl Malaysia 2016 yang lain? Seperti: Adilah, Sarah Adiba, Mary, Tunku Intan, Fatin, Aqeelah, Sarah, An Nuur, Jane, Arina, Ethel, Aainaa, Aliana, Sofia.  Lihat kesemuanya di sini: Biodata Peserta Clever Girl Malaysia 2016
Terima kasih membaca Biodata Sarah Adiba Clever Girl Malaysia 2016

4 comments:

  1. i like u sarah...baru 4 episod...kamu sudah memenangi juara mingguan sebanyak 3 kali...u are clever..

    ReplyDelete
  2. mohon pihak produksi tv3 mperbaiki lg konsep pertandingan clever girl ni trutama dr segi pemarkahan. tak aci la bg mereka yg dah jwab bnyk soalan tp hnya dpt markah 5 je. yg lgsung tak jwb apa2 last dpt 100 markah sbb dpt jwb soalan trakhir. tu pun sbb tekaan tu mengena. jauh tu beza 5 markah dgn 100 markah. dan klau d bandingkan soalan first dgn soalan last lbh kurang jak thp soalannya. satu lg psal tekan buzzer, spatutnya tkn jak buzzer trus jwb bkn bru nak pkir apa jwpn. n then bila jwpn salah tak de penolakan markah. dsebabkan konsep penilaian markah yg tak sebapa bijak ni, tak pasal2 mereka yg tak spatutnya tsingkir tp tsingkir la plak. hal ini yg tlah menimpa sarah hmm. papun salute for sarah

    ReplyDelete