Sape Tahu Cara Nak Remove Skroll Bar Kat Kotak KOMEN?


Actually, dh lama aku cari tutorial buang skrol kat kotak komen
Jumpe yang Lyssa Faizureen nyer
Title: 

Tutorial : Scroll Box For Comment

Aku dah cuba...tp still jugak skrol bar tu masih ada

Then, aku jumpe 1 lagi cara buang skrol bar ni
Yg ni jenis lain sikit
Then, aku ikut step nya
Tp x sama la
Coz code berbeza ikut jenis template
So...x dpt buat

Korang sume ade idea x?
X ske la ade skrol bar kat kotak komen tu

10 comments:

  1. hoho xtauk juak kmk koh.. arap ada org tolong lak

    ReplyDelete
  2. aiyok,, pesal masa komen sy 2x print screen nyer.. keh2..

    buang kod pun tak boleh jugak??

    ReplyDelete
  3. haniasyira: nape kena buang code..ade byk code lam sn..hihi...actually code size: height n width yg kena buang...so code tu xde lam sana

    ReplyDelete
  4. kena cari balik cod yg kita masukkan, dan buang kat HTML tu....susah jugak akak nak xplen ni...

    ReplyDelete
  5. ummi pun tak dapat tolong Yumida, tak pandai, tau menulis je, hehe..

    ReplyDelete
  6. sori..kmk pun x tauk juak mcm ne nak buang..

    ReplyDelete
  7. pkai komen biasa je..
    xreti sgt nk advance2... y basic2 j tau

    ReplyDelete
  8. Cuba carik agik dlm google tutorial ya...

    ReplyDelete
  9. lia dah berjaya . hee ,
    try buat mcm nie ..

    search /* Comments
    lepastu padam code bawah dy yg lebih kurang mcm nie .

    #comments {
    height:300px;
    overflow:auto;
    }

    padam tw . kalau tak jd sorry lah erk . gud luck :D

    ReplyDelete