Trafik Blog Yumida 10/11/2014 Catat 17,052 UV & 33,220 Pageviews

Mengejutkan! Ini pertama kali aku menerima trafik blog yang sebegitu banyak dalam tempoh sehari je. Terkesima seketika.. Kalau dibandingkan dengan gaya aku berblog, hanya ada masa beronline dalam tempoh 1 jam setengah je untuk hari Isnin sampai Jumaat. Kengkadang nak buat blogwalking pun aku tak sempat. Kesuntukan masa. Untuk weekend pulak aku lebih gemar join apa-apa segmen/giveaway/contest. Hobi :)

Pageviews & Unique Visitors (UV) blog Yumida bertarikh 10 November 2014 
Trafik blog, kepentingan unique visitors UV, pageviews blog, advertorial, review iklan, iklan Nuffnang, Geniee SSP jana pendapatan blog, Exabytes buat duit blog

Data Pageviews dan Unique Visitors (UV) yang diambil menerusi stats Nuffnang
Pageviews blog: 33,220
Unique Visitors (UV) blog: 17,052

Trafik blog, kepentingan unique visitors UV, pageviews blog, advertorial, review iklan, iklan Nuffnang, Geniee SSP jana pendapatan blog, Exabytes buat duit blog

Data Pageviews yang diambil menerusi stats blog Yumida
Pageviews blog: 28,293

Trafik yang di luar jangkaan. Alhamdulillah.. Ada jugak trafik yang kurang stabil. Ada turun naik.

Trafik blog, kepentingan unique visitors UV, pageviews blog, advertorial, review iklan, iklan Nuffnang, Geniee SSP jana pendapatan blog, Exabytes buat duit blog
Trafik blog minggu ini

Trafik blog, kepentingan unique visitors UV, pageviews blog, advertorial, review iklan, iklan Nuffnang, Geniee SSP jana pendapatan blog, Exabytes buat duit blog
Trafik blog minggu lepas

Sedikit informasi mengenai pageviews dan UV:
Pageviews: bilangan kekerapan entry blog dipaparkan/dibuka
Unique Visitors (UV): bilangan ip address pelawat blog

Penyumbang utama trafik ke blog ni datangnya dari trafik organik laman Google.com.my. Yang ni aku story untuk next entry. Rasa berbaloi letak iklan Geniee SSP dalam blog ni. Sebab bayaran berdasarkan trafik blog, macam aku story dalam entry yang ni: Letak Iklan Nuffnang, Geniee SSP & Innity Di Blog. Memang lumayan! Sebab boleh jana pendapatan setiap hari. Makin banyak trafik blog, InshaAllah makin tinggi bayaran Geniee SSP.

Nuffnang pulak, errr CPUV ada yang aktif dan kurang aktif. Adakalanya trafik blog yang tinggi tak memberi kesan pada peningkatan CPUV Nuffnang. So, kehadiran Genie SSP menjadi pelengkap blog ni. Alhamdulillah, moga aku sendiri dan pembaca semua sentiasa dimurahkan rezeki. Korang juga boleh maksimumkan pendapatan blog dengan letak iklan Exabytes. Untuk lebih lanjut, baca sini: Buat Duit Dengan Exabytes

Sesiapa berminat untuk mempromosi iklan produk/perkhidmatan/promosi blog, dialu-alukan. Harga boleh runding. Untuk sebarang review produk/perkhidmatan (advertorial) hubungi:
Email: yumida00000@gmail.com
(mesej dan email anda akan direply sekitar jam 5.00 p.m – 6.30 p.m)

21 comments

Assalammualaikum.. yumida,

moga anda terus sukses berblog ..k

mselim3

pls: terbaik...

Salam singgah sini dik Yumida...Alhamdulillah memang terbaik...tahniah yer dik...

Salam singgah sini dik Yumida...Alhamdulillah memang terbaik...tahniah yer dik...

tahniah sis ! berminat juga letak iklan lain cm ni..

Berbaloi bena..hihu..tahniah dik

Perghh banyak gilerrr :P hehe..all the best Yumida..keep it up!

Tahniah kak! Terbaiklah! Mintak tips? hehe

Waa.. bestnya.. banyak ilmu nak korek dari yumida ni...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,kalah onie :)

tahniah yumida..

salah satu contoh blogger hebat..
Mama Niza

alhamdulillah rezeki :)
tahniah Yumida

Tahniah yer Yumida... Zumal entah bila nak sampai tahap ini...

tahniah kak yumida... smoga selalu sukses...

Tahniah Yumida... Semoga maju jaya dalam apa jua matlamat ya... :)

Perghh..bile la capai trafik smpai 10-30k.. Nak capai 100pon susah..huhu


EmoticonEmoticon