Tips Dekorasi: Dapatkan Idea Cara Menghias Rumah

Anda orangnya suka menghias rumah? Tercari-cari cara bagaimana nak hias rumah supaya kelihatan cantik, menarik, kemas, tersusun? Haaa.. jom baca tips ni. Sumber idea cara menghias rumah. Yang pastinya sangat-sangat membantu anda membuat dekorasi rumah.

Tips dapatkan idea cara menghias rumah, panduan dekorasi rumah, cara membuat rumah kelihatan cantik dan menarik, tips deko rumah, tips menyusun atur kediaman, majalah dekorasi, cara buat dekorasi

Tips Dekorasi: Dapatkan Idea Cara Menghias Rumah

1. Banyak membaca dan membuat rujukan termasuk akhbar yang memaparkan idea menarik selain majalah dekorasi.
2. Menonton program dekorasi di televisyen atau Internet.
3. Melihat pameran perhiasan rumah yang sering diadakan di negara ini.
4. Bertemu pakar hiasan dalaman de­ngan huraian terperinci mengenai dekorasi yang anda inginkan.
5. Me­ngunjungi kedai perabot dan perkakas rumah untuk meninjau perkembangan produk.
6. Melihat rumah contoh sebagai pencetus idea dekorasi.
7. Ketika menonton drama atau filem di televisyen, perhatikan dekorasi ruang tertentu.
8. Ketika berkunjung ke rumah jiran atau sanak saudara, perhatikan cara atau gaya dekorasi kediaman mereka.
9. Perhatikan dekorasi di hotel.

Itulah 9 tips untuk dapatkan idea cara menghias rumah. Mudah bukan? Selamat membuat dekorasi rumah dan menghias rumah. 

10 comments

Tips yang berguna pada orang yang suka mendekorasi. Azwar suka juga, rajin tengok dekorasi dekat IKEA.. :)

Salam singgah petang dik Yumida...cantik dekorasi tu...

xtahu la bila yg nk rjin nk deko2 rumah nie....suka tgk org deko rumah tpi pmlas nk deko...hihi

Kite hias bilik tengok youtube je, simple design yg boleh bt sendiri :D

http://nurulzayani.blogspot.com/

Betul tu... semakin banyak rujukan, semakin bnyk idea2 yg baik serta menarik.. best.. :)

Tak sabar ada rumah sendiri. sangat seronok decorate2 ni.hehe

info yg menarik..terima kasih


EmoticonEmoticon