Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Penyata Pembayaran Google Adsense

Google Adsense hantar email suruh semak pembayaran diorang kat bank. Yeeeha! Tengok penyata online dari Google Adsense ni, buat ku tersenyum senget! Duit nak masuk oi.. Lama mak tunggu, 2 bulan baru berjaya cashout kan nilai earning Adsense. Nilai minimum untuk melepasi pembayaran Google Adsense adalah sebanyak USD100. Kena kumpul melebihi nilai tu, baru earning akan dimasukkan ke dalam bank kita.

pembayaran google adsense, google adsense earning, google adsense payment, pembayaran google adsense melalui wire transfer
Penyata pembayaran Google Adsense dihantar melalui email

Untuk pembayaran hasil pendapatan Google Adsense, aku pilih cara pembayaran melalui wire transfer. Mudah bagi aku. Tapi ada kena caj la. Berapa peratus tu aku tak pasti. Tapi untuk bayaran pertama kali dari Google Adsense dulu tu, caj wire transfer nilainya sekitar RM59. Ok la kan.

Kalau guna bayaran melalui cheque Adsense, yang kena pergi bank Western Union tu, mungkin agak sedikit payah bagi aku. Susah nak cari bank tu kat sini. Nak tunggu cheque tu sampai, jugak satu masalah. Lama tunggu sampai, then ada kesukaran sebab aku guna alamat orang lain. Kengkadang surat sampai, kengkadang tak sampai. Jadi, pilihan terbaik bagi aku untuk pembayaran Google Adsense adalah wire transfer. Mak redha je kalau bank nak caj. Dah kita guna service orang, follow je la rule diorang. Takkan mak nak bukak cawangan bank sendiri. Hikhikhik..

Hati tengah bahagia ni. Nak tunggu duit masuk akaun maybank. Agak-agak berapa la caj wire transfer kali ni. Jangan ambik banyak sangat tau. Nanti, kalau dah masuk bank, mak update lagi. Penyata ni sampai hari Sabtu lepas, 21 Mei 2016. Katanya paling lama 5 hari untuk proses duit masuk. Berdasarkan pengalaman mak untuk pembayaran Google Adsense pertama tu, duit masuk sehari lepas penyata ni dihantar. Hmmm..mungkin hari ni, atau lusa duit masuk kot. Rezeki nak datang..alhamdulillah..

Iklan Google Adsense aku lekat kat blog baru. Blog Yumida ni tak lepas syarat. Tak diluluskan. Berbaloi create blog baru, tak sangka jugak boleh jana income dalam masa singkat tu. Sebab awal tahun hari tu, nak reach 500 pageviews pun susah. Bak kata orang, usaha tangga kejayaan. Eh korang ada apply jugak Adsense ni? Meh kongsi citer..

Jom jana income dengan berblog:
Terima kasih membaca Penyata Pembayaran Google Adsense

9 comments:

  1. tahniah bru mhon dr adsense xreti nak tgk lagi huhu

    ReplyDelete
  2. wahh..tahniahh..kalau convert 100USD tu dekat 400MYR jugakkan..rezeki nak puasa

    Be Yourself, Love Yourself

    ReplyDelete
  3. wahhh... tahniahhhh... rezeki nak raya ni..

    ReplyDelete
  4. Salam sis yumida. Mun ktk x kisah boleh molah tutorial cara nk aktif kan pembayaran melalui wire transfer ya ka?

    ReplyDelete
  5. Salam sis yumida. Mun ktk x kisah boleh molah tutorial cara nk aktif kan pembayaran melalui wire transfer ya ka?

    ReplyDelete