Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Anakku Yang Obses Dengan Kucing + Si Meow Gedik

Alhamdulillah, hari Ahad ni genap la umur baby Amirah 10 bulan. Makin meningkat umur, makin aktif, macam-macam benda dia nak buat. Kaki pun dah boleh panjat baby walker. Kita pulak yang risau takut dia jatuh. Eh budak kecik tu belum tumbuh gigi. Hihi..si rongak!

anakku baby amirah, amirah alya
Baby Amirah


Rumah kami ni ada 5 ekor kucing, tapi ada seekor yang dia berkenan. Sangat-sangat suka sangat! See, membayangkan betapa obsesnya dia kat kucing sekor tu. Nama kucing tu kami panggil Coboi. Kucing 3 kaler, semestinya kucing betina. Tapi masih kecik lagi la, maybe umur kucing tu 8 bulan kot.

Si Coboi ni punya la manja terover gila. Suka pergi dekat orang sambil mengiau, sambil baring sama, tidur sekali. Dia suka baring bawah baby walker Amirah. Tempat peberet dia. Dengan Amirah yang begitu ganas melayan dia. Excited tengok kucing bawah baby walker, Amirah pi kuis-kuis guna kaki. Bawah je kan. Sambil tergelak-gelak, terjerit-jerit kesukaan.

Pun kucing tu tak berganjak dari situ. Baring pengsan bawah baby walker. Asal masuk rumah je terus landing bawah baby walker. Amirah yang tengok dari jauh start senyum-senyum. Teruja nak kerjakan kucing tu. Aku pun pelik, si Coboi ni suka sangat nak pergi berdekatan dengan Amirah. Sampai kalau aku nak tukar pampers Amirah baring dia kat tilam, pun dia ikut sekali baring sebelah. Menggedik sungguh kucing tu.

Wokeh tu je la aku nak story. Aku ada kucing gedik. Wakakaka.. Tapi best jugak ada kucing gedik, penghibur di kala kebosanan. Ada geng Amirah. Tak garang. Hobinya suka tidur. Suka bermanja kat orang. Ke mana ada Amirah, di situ ada Coboi. Sampai Amirah mandi pun, terhegeh-hegeh lalu depan besen mandi. Poyo betul kucing tu. Sabar..kawan lagi tengah mandi.
Terima kasih membaca Anakku Yang Obses Dengan Kucing + Si Meow Gedik

4 comments:

  1. Hi Ucing singgah sini (>.<) miau miau..

    ReplyDelete
  2. Umur pun dekat dekat tu yumi..Amirah 10 bulan..hehehe si Coboi 8 bulan..patutlah bff sangat...tunggu Amirah pandai jalan..siap awak Coboi...main lari-lari satu rumah...

    ReplyDelete