Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Pageviews Blog BARU Versus Blog LAMA

Blog lama, blog Yumida ni terhasil pada tahun 2009, alhamdulillah sampai sekarang masih menapak kat alam maya. Blog baru, blog uWish di create pada tahun lepas iaitu bulan April 2015. Pernah 4 bulan blog tu tak berupdate dari bulan Julai hingga Oktober. Kosong. Coz time tu tengah berpantang. Create blog tu pun pasal nak share tentang info dan pengalaman kehamilan.

pageviews blog yumida 
Pageviews blog Yumida
Pv 23 Mei 2016: 44,649
Pv 22 Mei 2016: 48,307
Pageviews last month: 280,618

pageviews blog uwish
Pageviews blog uWish
Pv 23 Mei 2016: 20,550
Pv 22 Mei 2016: 13,629
Pageviews last month: 545,392

Kalau dibandingkan pageviews, trafik blog lama lebih tinggi pageviewsnya. Cuba lihat pageviews untuk bulan lepas. Blog baru lebih tinggi trafik dari blog lama. Pageviews last month 545,392 versus 280,618. Jauh sangat beza.

Blog Yumida bulan April lepas terabai, sampai 1 bulan langsung tak update apa-apa. Semuanya gara-gara balik kampung. Asal balik kampung je mesti mood ke laut. Malas nak pedulikan blog. Raya ni confirm blog sekali lagi terabai. Hohoho.. Hadoi susah kalau balik kampung, menjejaskan mood berblogging. Tak update blog tapi mengharap Nuffnang kasi kempen CPUV, cemana tuuu? Haha..

Menarik untuk dibaca: 
Terima kasih membaca Pageviews Blog BARU Versus Blog LAMA

14 comments:

  1. woww tinggi pv blog kak yumida. mine nak cecah 100 pv pun susah hahahaha.

    ReplyDelete
  2. :) jemput join segmen bloglist saya http://be-readers.blogspot.com/2016/05/segmen-bloglist-2016-willyou-readthis.html

    ReplyDelete
  3. wow! hebat. macam mana yumida dapatkan trafik mcm tu ya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelbagaikan entry inshaallah blh dpt trafik tinggi

      Delete
  4. perghh..tinggi betul tu..pv all time AB pon tak boleh challenge 1 hari yumida punya

    ReplyDelete
  5. Salam berblogging... terbaik... semoga terus sukses!.. :)

    ReplyDelete
  6. ooo tahniah.. dari segi SERP keyword di search engine macm mana? ada pernah cuba try2 ke.. hehe

    Blogwalking sini, jom baca

    Adblock Plus di youtube untuk firefox site....

    ReplyDelete
  7. ha ah la..akak pun perasan yumi ada sekali tu musim tak update blog..tapi tak terjejas sangat la akak tengok....PV masih di tahapp terbaik tu..lepas ni kembali rajin mengupdate la...eceh!!nasihat kat orang..blog akak pun sehari satu 3ntry je..eekekek

    ReplyDelete