Cengeng Versus Dialah Lelaki BAWANG!

Sekarang ni banyak video dan troll yang orang buat di laman sosial dek kerana sesetengah individu yang upload video mereka ditipu boyfriend, girlfriend curang dan macam-macamlah.

Kepada yang hangat bercinta tetapi asyik menangis tu, cuba fikir sejenak tentang tweet ni. Betul ke tak? 

Cengeng Versus Dialah Lelaki BAWANG!
Sumber dari Facebook
Lelaki yang suka buat perempuan menangis bukan lelaki.
Dia adalah BAWANG!

Pertama kali baca, aku dah tergelak-gelak. Kelakar! Tapi memang ada lelaki yang jenis sebegitu, berhati dingin sedikit, jumpa pulak dengan perempuan yang kuat cengeng. Hmmm…cun sangat-sangat. Boleh buat drama ‘AIR MATAKU MENJADI SAKSI LELAKI BAWANG’.

Dalam bercinta, jangan terlampau ikutkan perasaan. Jangan terlalu emosi. Bercintalah berpada-pada. Cinta pada manusia ni, especially yang belum tentu menjadi pasangan suami/isteri..bersederhanalah dalam cinta-mencintai.

Bak kata ayat popular ni, ‘Cinta pada Allah cinta hakiki’. Itulah cinta yang terbaik! Moga kalian semua yang belum berumah tangga, bakal menemui jodoh terbaik dan ideal dengan kalian.

5 comments

bawang berguna dalam masakan n perubatan. Lelaki bawang ni ada kegunaan ke? errr..T_T

saya sokong statement tu. yeahhh! hehe

betul..mereka memang bawang..heheh

Hehehe BAWANG pon boleyyy laaa


EmoticonEmoticon