Omiey Home

semalam kan..jam 9 p.m aku bersiap-siap nak pi mandi. tetibe..suara lelaki paling kacak di dunia memanggilku. "yang..yang...cepat! sini..sini!". aku pun ape lagi...ku hayun langkah pecut ke ruang tamu. "tengok..kucing kat tv tu..comel!"

aah..nasib baik comel..berbaloi aku pecut tadi. korang ade tengok jugak x semalam? pasal OMIEY HOME [Pusat Jagaan Kucing]. banyak weh..kucing2 kat situ. geram pulak aku tengok. macam2 kaler!

ni la umah mereka..umah kucing yg dikenali sbg Omiey Home. banyaknye! ni klo kucing kat umah aku kumpul2 begini..sure gaduh sakan.

ke hulu ke hilir..banyaknye..macam kenduri kendara

katil kanvas...tempat bersantai utk tdo..zzzzz

petikan akhbar SINAR HARIAN: Perlu dana selamatkan kucing terbiar


Pusat Jagaan Kucing Omiey Home mengambil inisiatif mewujudkan program 'Omiey One Step Ahead' mulai bulan ini bagi menyelamatkan kucing terbiarPemilik Pusat Jagaan Kucing Omiey Home, Melissa Ridz, 37, berkata, program dijalankan menerusi laman sosial Facebook dan sukarelawan bagi membantu mengutip kucing terbiar untuk ditempatkan di pusat jagaan berkenaan.

Menurutnya,lebih 400 kucing dijaga dengan baik hasil sumbangan orang ramai terutama sukarelawan yang menderma RM10 setiap bulan secara konsisten demi membantu operasi pusat jagaan ini. Dalam pada itu, Pusat Jagaan Kucing Omiey Home turut menyediakan lokasi khas di Uptown Danau Kota untuk membolehkan orang ramai yang berminat mengambil kucing sebagai haiwan peliharaan secara percuma dan menggalakkan mereka menghulurkan sumbangan ikhlas.

pemilik Omiey Home ni pun ade blog tau. meh terjah:


Omiey Home

*kucing kat umah aku berjumlah 10 ekor..ade yg ramah. ade yg sombong. setiap kali org singgah kat umah aku. kucing aku bertempiaran lari. menyorok! malu2 kucing katakan. tapi klo org xde..siaplah. diorang hebat mengemas umah. klo korang rasa nak deco susun atur umah korang..bolehlah tempah perkhidmatan kucing aku. diorang sgt berdedikasi menjalankan tugas :)

23 comments

wah banyak kali jak pusak yang dik....
adik inang pon banyak juga...hihi...
minat betol dengan pusak

waaa bestnya.. teringin nak p la.. mesti bila kita masuk ja tempat tu. semua kucing datang kat kita. weee..

buaian yang besar..

seronok je tengok kucing tu enjoy. besar tu tempat tinggal dorang. hehe ;)

byak nya kucing...
umah nur sekor je yumida..itu pun manja lebih dari baby tau..hehehe

wahhh nak sebakan jugaklah heee

comei nengok kucing2 tu sumer. Kenit ada pengalaman bela 8 ekor kucing dulu dari zaman sekolah rendah hingga menengah.

InsyaAllah nanti Kenit tolong sebarkan juga ye. Thanks for sharing sis (^^,)

kalu pegi c 2 msti pening nak dukung yg mana 1 , hahaha.. byk sgt,c0mei2 plk 2..

Wauu bagusnya ada tmpt mcm ni... kesian kt kucing terbiar.. dashatnya.. lari bertempiaran bila org dtg? Wauu mcm dlm filem plk.. cerdik! (⊙o⊙)

wah byk nye tucen...kusing js dh blk kg..hehe

Assalamualaikum yumida. wahhh banyaknyaaa. sheila takut kucing, tapi teringin gak nak bela. nak hilangkan rasa geli pada bulu kucing tu. hihihi... ada suggestion tak yanggg camne nak hilangkan rasa geli tu????

suka katil kanvas tuu. boleh kucing tu relax takdelah stress hehe

wahh byknye kucinggg... x tgk la semlm.. sbb tertdo.. alaaa...ruginye terlps tgk! hukhuk...

CONTEST SEO Melayu Boleh
http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/06/melayu-boleh.html

hohoho


tp kalau iqa,seram dgn kucing nih

Boleh upah kucing awk 'kemas' rumah jiran yg jahat tak? ahahaha..

pusak di rumah kmk kat kuching nun ada 1 ekor jak.. masa kecik2 dolok nang berbelas2 ekor di pe'ra.. huhu..

hahhaha bolehlah booking kucing sis,dengan syarat depa dipakaikan pampers terlebih dahulu he3...

wah bagus entri ni..dah macam khidmat masyarakat,mana yang bagus perlu dicanangkan..

10 ekor..byk gak tuh...mst best je...hehe sy mak tak kasik bela byk2...sekor je..tskkk huhu tp teringin la nk pergi omiey home ni...pasti teruja..^___^

waaa banyaknya. tak bergaduh ke tu ramai2. huhu..

Boleh bagi alamat tempat ni tak? Saya nak hantar anak kucing.. tq


EmoticonEmoticon