Lega...Semuanya Berjalan Lancar


Assalamualaikum..

Semalam..tetamu dah balik
Horrey!
Alhamdulillah..minggu lepas..cuaca yg sangat2 elok
Mendung..kengkadang hujan..
Cuaca yg sangat2 selesa
Moga tetamu pun berasa selesa

Selepas seminggu tempoh penginapan tetamu berakhir
Fuh..lega..
Ye la..dah namanya tetamu..
Sure la kita nak serve yg terbaik nyer
 Moga tetamu happy, ceria..riang ria selama menginap di sini

Before ni..rasa risau itu ini..
Hati gundah gulana
Menerima berita kedatangan tetamu
Bukan apa...gelisah mengenai persediaan
Persiapan utk kedatangan tetamu
Ni jugak pengalaman pertama menerima tetamu
Orang jauh pulak tu
Ye...akulah tuan umah nombor 2
Memang patut aku rasa risau
Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar

Pssssssst! Nak tahu tak?
Kucing aku lari bertempiaran bila tengok tetamu datang
Asyik nak sembunyikan diri
Tak mo datang dekat..gesel2...seperti biasa
Tahu jugak kan kucing2 ni
Antara orang luar dan tuan dia


24 comments

SALAM. SAYA PUN SUKA KUCING. ATANAKA NAMANYA...

heheh kelakar tengok pic kucing itam takut terkejut tu.Biasalah kucing kalau ada tetamu mmg gitu mula2..lama2 oklah dia

Tetamu yg datang ke rumah ke? or in this case what kind of tetamu?

hurm, kat sini cuaca tlalu panas

hehe... sama cam kucing lya..ade sekor tu kalo ade org..esspecially time raya mmg nyorok dlm bilik j la

nak part pusak ya best... hehehe... ada-ada jak pusak ya...

kucing pun pandai hormat tetamu ye. ;)

haha.. kesian kucing takot.. amboiii..tetamu dah blk kemain lagi horey nye.. hahha..

biasa la kan..kucing memang kenal tuan kot

hahahaa kucing tu pemalu la tu..
nmpk sgt sblm ni xdak tetamu tu lah dia malu.heheheh

misteri sungguh tetamu tu..tetamu dr mana tu?

Kamek sik da pusak.. Sik pat nak cita lebih2.. Huhu..

Kucing dina pon lari sampai keluar rumah bile nampak ade orang asing masuk rumah. Biasela dia tak biasa macam kita jugak hihihi.

#Nasib baik lah semuanya beressss.. Tahniah ! Hihihi

mesti bersilat penuh gaye kat dapur kan. hehehe.

jhahaha..kucing yumida sama macam kucing nur...

siap myorok bawah katil lagi...

dye dah biase bau tuan dye...heeheh...tuh yang bau lain macam jer lari trosss...pemalu gak kucen tuh yek!!!!heheheh...

hahaha,, saia mcm kucing akak,,ahaha,,
saia memang low dalam bab layan tetamu ni,,

kucing saya gemok..hehe...n pemalas

- Admins blog 3 dalam 1
http://blog3dalam1.blogspot.com/

- Facebook fan page
https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

- Ping blog artikel @ Facebook
https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

akka bt homestay ka? ke ada apa2 program? hehe..sya kalau ada guest mmg masuk bilik..perngai macam tak brapa nak molej jab,,uhuuhuh

hehe dulu kalau balik kg rasa kelakar pulak bila tengok kucing mcm tak tentu arah.. rupanya bukan manusia je yg ada perasaan mcm tu kan..


EmoticonEmoticon