Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Busy Jahit Manik Baju Raya Anak

Fuh-fuh tiup habuk kat blog ni. Sekali lagi, blog terabai tak sempat nak update. Lebih-lebih lagi bulan puasa, macam tahun lepas, blog pun agak krik krik krik. Banyak kerja weh, proses berblogging pun tergendala.

jahitan manik, jahit manik baju raya
Koleksi jahitan manik yang aku jumpa kat Google
Dalam pada tu jugak, aku amat busy menyiapkan baju raya si kecik tu, baby Amirah. Jahit manik je pun. Makan masa jugak nak siapkan baju raya manik bling-bling baby Amirah. Nanti dah siap, insha Allah aku kongsikan kat blog nanti.

Baju raya baby Amirah tahun ni ada 6 pasang. 4 pasang jubah, 2 pasang lagi gaun. Memandangkan budak kecik tu belum reti berjalan lagi, maybe jubah mudahkan pergerakan dia. Teringin jugak nak bagi dia pakai baju kurung. Tapi kalau dah pandai jalan nanti mesti lagi comel.

Sikit lagi nak siapkan kesemua jahitan manik kat jubah tu. Lepas ni, boleh la tarik nafas lega sambil enjoy berblogging. Oh ya, macam mana dengan baju raya korang? Dah siap dah?
Terima kasih membaca Busy Jahit Manik Baju Raya Anak

6 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. wah byk baju amirah...alma sy belikan romper kurung je untuk ari raya pertama..ari2 lain just pakai casual je..seluar n skirt hehe..

    ReplyDelete
  3. Wah rajinnya. Ambik upah tak.

    Baju ry dotter akak dgn mak je yg belum siap. Yg lain dah settle. Kami tema pepel pink. Yumida tema apa. Apa fb yumida eh. Nanti add fb kite ye puan cik ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde ambik upah. penat rupanya menjahit manik. huhuhu. tahun ni tema kami pink bandung

      Delete