Trafik Blog Yumida Meningkat Mendadak, Mentadak Pun Terkejut!

Jam 3.30 petang tadi, baru berkesempatan buka blog selepas adanya elektrik. Tak ada karan weh since semalam sampai hari ni. Nasib baik jam 2.30 petang tadi karan dah datang. Fuh lega..

Buka blog terus baca apa orang komen, keyword apa yang masuk, paling mengejutkan..eh trafik meningkat mendadak semalam dan hari ni. Terkejut jugak tengok pageviews banyak tu hari ni. Dah la hari ni tak update entry pun, gara-gara tak ada karan.

Trafik blog Yumida bulan Disember 2015, maksud unique visitors dan pageviews, pageviews vs. unique visitors (uv), trafik blog versus jumlah komen blog
Pageviews blog semalam 2/12/2015 berjumlah 42,006 pv
Pageviews blog hari ni 3/12/2015 sehingga jam 3.30 petang tadi berjumlah 38, 623 pv

gambar mentadak
Biasanya pagevies blog ni sekitar 5k sehingga 10k or lebih. Tetibe je semalam dan hari ni naik mencanak. Terkejut jugak. Naik mendadak, mentadak pun terkejut. Haha.. Pernah la, suatu ketika dulu, blog ni mencatat Trafik Blog Yumida 10/11/2014 Catat 17,052 Unique Visitors (uv) & 33,220 Pageviews dalam masa 1 hari.

Blog ni kalau nak kira jumlah pengomen memang sedikit. Alhamdulillah, ada jugak yang setia meluangkan sedikit masa untuk melontarkan pandangan di ruangan kotak komen. Terima kasih semua. Juga kepada silent reader, nanti jemput la datang singgah dan baca lagi.

Menarik untuk dibaca: 

12 comments

Wahhhh banyak tu, post yang mana tu. hehehe :)

singgah bw sini.. :)

jemput join segmen shawal.. ^^v

http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/SegmenBlogwalking.html

Assalamualaikum
wahhhhh bestnye.... share petua cikit ^_^

waahh.. ajar laa.. nak dpt trafik tinggi :)

Fuuyooooo...tahniah yumida....

pssst!!meh bisik2 sikit keyword apa yang kencang tu?/heheh...banyak tu Yumi..boleh la buat bekal berehat 3,4 hari..ekekek...

wow..hebat tu Yumida, kak ana sebulan baru dapat banyak tu hihi :) tahniah .


EmoticonEmoticon