Perubahan cuaca yang panas

As salam buat rakan pembaca,

Dah berminggu-minggu tak turun hujan. Angin pun kurang. Ada sedikit rasa bahangnya even berada di tempat teduh.

Semalam, aku dan hb tak dapat tidur. Even ada elektrik, kipas sentiasa terpasang. Namun, masih juga rasa tak selesa. Panas. Ku buka cermin tingkap bilik. Biar dingin malam menerjah masuk. Tunggu..tunggu…tunggu mata ni terlelap. Still takmo juga. Hb kat sebelah juga gelisah nak dodoikan mata.

Aah, bila cuaca teramat panas memang menimbulkan rasa kurang selesa. Nak duduk kat kerusi plastik terasa bahang panas kat situ. Nak letak tangan kat meja beralaskan tikar plastik juga terasa bahang panasnya. Mungkin juga faktor kediaman kami berhampiran laut. So, haba panas memang terasa.

Hope hujan akan turun dalam masa terdekat ni. Disertai angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa. Aamiin.

doa minta diturunkan hujan
Doa minta diturunkan hujan

18 comments

salam. ya..akhir+ ni cuaca panas sungguh!

ye la kan kipas sampai x rasa da

Alhamdulillah kat sni ptg2 kerap ujan..sejuk la jgk bila nak tido mlm..

alhamdulillah.. kat bangsar and kajang hampir setiap hari hujan.. hujan plak lebat.. moga2 menjadi hujan rahmat

Walau hujan turun..bahangnya tetap terasa..ada hikmah pada setiap kejadian itu..moga kita lebih mengingatiNYA..

syukur alhamdulillah...di port dickson semalam hujan smpai hari ini..

banyakkan minum air..cuaca panas cepat kena sakit tekak..

bumi da tenat . . btw tq 4 sharing :)

salam..jemput join ga ni>>>
Super Extravaganza Giveaway!

Hadiah:
Cash 150
2015 calendar with your picture& phrase
bookmark with your picture&phrase

Step-step penyertaan yang mudah & 51 orang pemenang dicari! :)

Jarang hujan dah kebelangan tok..

Kat tempat ena ni, lately selalu hujan. Tapi masih rasa panas. Hurmmm.

kat tganu neh, tak hujan .. =( pnass g , tdo mlam pun still rasa bahang pnas nya.. ~

amin....sejak kebelakangan ni tiap-tiap petang mesti ujan...alhamdulillah...

syukur.. kat sini bila petang je dah mendung, menginjak ke malam hujan..
tapi hari ni je sedikit panas sampai ke petang..

klik nuffy libresse..:)

Musim panas yang terasa bahangnya


EmoticonEmoticon