Cara Dapatkan Kembali Komen Blog Kena Delete

Cara Dapatkan Kembali Komen Blog Kena Delete

Aaaa ingat nak klik link artikel tu, tapi tertekan remove content a.k.a delete komen blog. Adoyai..terus sentap! Lepas tu pergi cari kat Google cara macam mana nak kembalikan komen yang dah kena padam tu dari blog. 

Cara dapatkan kembali komen entry blog kena delete atau remove, cara dapatkan kembali komen blog kena delete, cara bagaimana dapatkan kembali komen terdelete di blog, padam, buang, komen kena remove, cara restore deleted komen blog melalui email, cara undo remove komen blog, how to recover deleted comments in blog, comments deleted by administrator, this comment has been removed
Cara dapatkan kembali komen entry blog kena delete atau remove
This comment has been removed by a blog administrator

Nasib baik jumpa. Tapi untuk kes aku, macam tak dapat nak guna. Pasal komen blog tak di setting masuk dalam email. Huhu.. alamatnya, komen tersebut terus lenyap. Tak dapat nak dapatkan kembali.


Cara Undo Remove Komen Blog Melalui Email

Tapi aku nak kongsikan jugak cara nak restore deleted komen dalam blog menerusi emel. Ni khas buat blogger yang ada setting komen blog dengan email. Macam mana nak tahu? Korang semak kat bahagian SETTING blog korang. Klik kat MOBILE AND EMAIL, tengok bahagian COMMENTS NOTIFICATION EMAIL. Kalau ada email korang tertera kat situ, maknanya setiap kali orang komen blog korang, korang akan dapat notification di email. Itulah petanda yang komen blog korang ada setting dengan penerimaan notification menerusi email.

Aku tak buat pasal aku tak nak email aku semak dengan notification. Hihi.. Penat aku nak buka email satu per satu. Al maklum la, aku kan pemalas.


Panduan Recover Komen Terdelete Di Entry Blog

So, nak dapatkan kembali komen blog yang kena delete tu, pastikan kat inbox email korang masih ada lagi notification email tersebut. Maksudnya korang tak buang lagi email komen tersebut. Untuk panduan lebih lanjut boleh rujuk artikel ni: Cara Bagaimana Dapatkan Kembali Komen Terdelete Di Blog.

Ni ha jari pantas sangat nak klik, tetibe tertekan klik benda tak sepatutnya. Sayang pulak komen orang yang dah baca isi blog kita, perah idea komen, bagi pendapat, tapiii komen terdelete. Huhu.. Sorry banyak-banyak. Kes tersilap klik remove komen kat content blog.

Apa pun, moga panduan di atas berguna buat blogger lain yang komen blognya di setting atau dilinkkan dengan email. Dapat la u olls semua mengembalikan komen yang terdelete tu.

Teringin nak muat turun foto di Insta? Juga nak setting WhatsApp? Rujuk:

8 comments

bagus perkongsian yang bermanafaat TQ

Nice sharing yumida.. sbenarnya byk juga komen yg hilang terus sbb trdelete dan xda backup di email. Sedihh

assalamualaikum yumida...perkongsian yg baik..:)


EmoticonEmoticon