Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Aplikasi Peel Smart Pengganti Remote TV Astro

Aplikasi Peel Smart Remote Pengganti Remote TV Astro | Sebelum ni, aku ada kongsikan kisah Remote TV Astro Menjadi Bengong. Annoying nya bila tekan-tekan tak dapat, serius potong stim kita je nak tonton tv. Nak ulang alik ke depan tv tekan decoder Astro huish malasnya. Baru aku tahu yang handphone kita tu pun boleh digunakan sebagai alat kawalan tv. Tapi kena install la software tu.


Aplikasi Peel Smart Remote TV
Aplikasi Peel Smart Remote TV
Ni la nama aplikasi remote tv tu: Peel smart. Install je kat peranti android korang, senang korang nak tukar channel tv, pakai telefon je. Tu kalau kes remote Astro rosak la. Muat turun / download Aplikasi Peel Smart Remote di Google Play Store di: https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.peel.samsung.app

Peel Smart Remote TV ganti alat kawalan Astro
Peel Smart Remote TV ganti alat kawalan Astro

Nak beli baru pun boleh, kalau beli kat cawangan Astro agak mahal jugak remote original tu. Beli kat super save agak murah sikit. Kat one stop center ke. Pastikan test dulu la sebelum korang bayar. Untuk pastikan ianya berfungsi dengan baik. Aku beli yang tak ori tu RM19.90. So far ok la.

Payah kalau takde remote tv. Penat jugak nak ulang alik tukar channel. Ada remote senang je. Tekan dari jauh je. Ha, kalau remote tv korang rosak, try la aplikasi peel smart remote ni. Pengganti terbaik remote Astro korang yang rosak tu. Senyum..sambil tonton tv, hati syok melayan telemovie katakan.
Terima kasih membaca Aplikasi Peel Smart Pengganti Remote TV Astro

8 comments:

  1. dekat apps sote ad x ? cari tp xjumpe. mmg remote astro kt rumah tgh nazak . nk beli mcm bazir je . nnt 2 mggu rosak blik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pasti kat appstore ade x aplikasi ni..blh try search

      Delete
  2. Bagus juga apps ni. Tapi saya pakai windows phone. Takda apps ni dalam store. huhuhuhu

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  3. Menarik apps ni.Boleh guna kat umah sebab anak suka control remote.

    ReplyDelete
  4. menarik apps remote control (>.<)Hi sertai segmen ucing mencari binatang :cool:

    ReplyDelete
  5. tedah tpon rsk. xpat nak coba tok. hehe

    ReplyDelete