Cara Semak Keputusan Pemenang SSP BSN

Korang dah beli Sijil Simpanan Premium (SSP BSN)? Alhamdulillah, menabung tu. Pada masa yang sama ia boleh jadi pelaburan di masa akan datang. Dapat dividen tau. Kalau bernasib baik, boleh menang hadiah cabutan bertuah!

Anda boleh menyemak Keputusan SSP dengan mengikuti langkah berikut:

Semakan melalui laman web myBSN
» Lawati www.mybsn.com.my.
» Pergi ke menu Perbankan Islam dan skrol ke Deposit, kemudian skrol ke Sijil Simpanan Premium, seterusnya ke submenu 'Semak Keputusan SSP'. Atau anda boleh KLIK link ini: SEMAK KEPUTUSAN PEMENANG SSP BSN

Cara semak keputusan pemenang ssp bsn, pemenang cabutan ssp-bsn, result pemenang sijil simpanan premium bsn, winner ssp 2015 results and prizes, winners bsn sijil simpanan premium (ssp) monthly, semakan sijil simpanan premium, keputusan cabutan sijil simpanan premium

» Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Nombor Sijil SSP kemudian Hantar.

Cara semak keputusan pemenang ssp bsn, pemenang cabutan ssp-bsn, result pemenang sijil simpanan premium bsn, winner ssp 2015 results and prizes, winners bsn sijil simpanan premium (ssp) monthly, semakan sijil simpanan premium, keputusan cabutan sijil simpanan premium

» Anda akan mendapat mesej menyatakan sama ada anda menang / tidak menang.

Cara semak keputusan pemenang ssp bsn, pemenang cabutan ssp-bsn, result pemenang sijil simpanan premium bsn, winner ssp 2015 results and prizes, winners bsn sijil simpanan premium (ssp) monthly, semakan sijil simpanan premium, keputusan cabutan sijil simpanan premium
Keputusan Sijil Simpanan Premium
Maaf!
No. KP/No. Sijil SSP yang anda berikan tidak tersenarai sebagai pemenang. Cuba lagi!

» Jika anda pemenangnya, tahniah! Jika tidak, jangan berputus asa mencuba.

Semakan KEPUTUSAN PEMENANG SSP melalui Cawangan / Kaunter BSN
» Sila berurusan dengan pegawai yang bertugas di Kaunter.

Semakan RESULT PEMENANG SSP BSN melalui akhbar-akhbar terpilih
» Utusan Malaysia
» Utusan Borneo
» New Straits Times
» New Sabah Times
» Sin Chew Daily
» See Hua Daily
» Borneo Post
* Atau mana-mana akhbar lain yang ditentukan oleh Bank dari semasa ke semasa.

Haaa, begitulah cara nak semak keputusan pemenang Sijil Simpanan Premium (SSP BSN) ni. Untung la siapa yang pernah menang, giliran aku belum lagi. Insha Allah akan datang kot. Kalau belum ditakdirkan rezeki untuk menang, usahlah begitu kecewa.

Sebab konsep menabung SSP BSN ni untuk kepentingan kita jugak. Sebagai pelaburan di masa akan datang. Daripada kita membazir membeli makanan itu ini, beli baju branded, beli gajet terkini dan canggih. Simpan duit lagi banyak faedahnya. Jom menabung bersama SSP BSN.


Kisah Menabung SSP BSN:

9 comments

dulu ada beli tp lom ada rezeki, nk menabung semula ler

mak akak tak penah menang..sedih..hehehe

Saya ada la menabong dgn sspn ni tapi memang dah lama la sekitar tahun 2004 dan sampai sekarang blum pernah memenangi sebarang cabutan lg. Yg jadi masalah sijil sspn saya hilang...mcm mana utk saya nak dapatkan sijil tu kembali...

boleh dapatkan kembali kat cawangan bsn
just tunjuk ic je, nanti mereka akan bagi sijil baru untuk ganti sijil ssp yang hilang tu

Slip ilang xjadi masalah...kalau nak tebus bawa ic jew ke bsn;)
Mudahkan bsn:)

Rezeki masing masing... Pemenang september tu baru beli sijil enam bulan sahaja dah menang BMW

Saya dulu selalu juga simpan ssp ni,tapi tak pernah menang walaupun hadiah yang bersaguhati.Sejak awal 90an saya menyimpan, namun tiada rezeki. Disebabkan itu ada sijil2 itu saya jual kembali, setakat ini hanya beberapa rm lagi sijil tersebut.Kemungkinan saya akan jual semuanya da ambil duit itu untuk melabur dalam LTH.

Sdri yang menang tu kira rezki la, yang tak menang tu kira tiada rezeki lagi la..kena berdoa banyak-banyak agar Tuhan murahkan rezeki kita! Saya ingin bertukar-tukar pendapat dengan sdri dalm semua hal dan bidang ,jika sudi la..boleh ke facebook saya....senoi praaq


EmoticonEmoticon