Singkapkan Doa Kami – Lagu MH370

Komposer tempatan LY atau nama sebenarnya Rozman Shafie mencipta lagu 'Singkapkan Doa Kami' bagi meluahkan simpati beliau kepada anggota keluarga penumpang dan anak kapal pesawat MH370 yang kehilangan insan tersayang.  

LY pernah menghasilkan lagu popular seperti 'Aku Cinta Padamu' (Datuk Siti Nurhaliza) dan 'Bahagiamu Deritaku' (Hafiz).   

Singkapkan Doa Kami – Lagu MH370
  LY dan Baiduri mencipta lagu Singkapkan Doa Kami bagi meluahkan simpati beliau kepada anggota keluarga penumpang dan anak kapal pesawat MH370 yang kehilangan insan tersayang.

Pengarah Urusan Whosyn' Signature Husain Khalid berkata lagu itu merupakan sumbangan golongan seni tanah air dalam mendoakan ketabahan anggota keluarga terbabit yang sedang berduka akibat kehilangan insan tersayang.
   
"Daripada kita menyebarkan spekulasi yang tidak benar di laman sosial, lebih baiklah kita mendoakan kebaikan dan kesejahteraan semua yang terlibat dalam insiden pesawat MH370 dan berdoa semoga misteri ini dapat diselesaikan dengan segera," katanya.
   
Lagu itu antara lain menceritakan kerinduan seorang waris penumpang MH370 berikutan kehilangan pesawat berkenaan serta pengharapan dan doa agar insan tersayang pulang ke pangkuan keluarga.
   
Liriknya ditulis oleh Baiduri atau Norkharyati Mohd Hashim, yang juga isteri Rozman dan dinyanyikan Riz Zaizizi atau Riz AF6.
Sumber: Mstar

Tersentuh hati bila baca lirik lagu ni…

10 comments

Sedap lagu ni... Suara Riz pun sedap..

Sesuatu yg baik utk kenangan kita semua...

myingkap perasaan ahli keluarga yg tlibat.. =')

bagus mereka ni buat lagu utk MH370.. mesti terharu keluarga mangsa..

pencipta lagu yang popular ....

Assalamualaikum.. mesti ahli keluarga mangsa semua terharu dengar kan...

Oh.. Riz Af duhal yang nyanyi.. ;)

nak jugak dengar lagunya macam mane

Tak dengar lagi sampai sekarang huhuhu


EmoticonEmoticon