Air Datang...Yeyyyyy!

Selepas 4 hari berlalu tanpa kehadiran air paip..
Juga tanpa dituruni hujan
Tangki air mengering
Parit2 kering kontang
Cuaca panas..memang sesuatu yg sukar

Ditambah lagi bila adanya kenduri
Yg amat2 memerlukan air paip
Untuk memasak, mencuci pinggan, utk tetamu mandi
Segalanya sukar
Sehinggakan..kita sering mendengar..
‘lebih baik xde elektrik drpda xde air’
Kannn...memang ayat yg pemes kan..
Tapi klo tetibe xde letrik..sehingga berhari-hari lamanya
Payah jugak

So...sebagai insan yg sentiasa memerlukan di muka bumi ini
Jimatkanlah penggunaan air
Elakkan drpda pembaziran
Takunglah air utk penggunaan di saat2 genting

*air dah ade...yeyyyyyy!

************************

Atas permintaan ramai.. 
Yg merayu-rayu utk meminta jawapan bg entri aku sebelum ini:

Daun Yg Tak Nak Tenggelam

ialah: 

Daun Cangkuk Manis
-hehehe-



20 comments

biar xde elektrik..jgn xde air kan..
susah xde air...

tak der air ni sangat2 menyusahkan...

argh tak dpat bayang takde air smpai 4hari

owh hr ni area rmh sy kat sink xda air,nsb baik dlm toilet ada.mmg kena get ready tdh air buatnya esok xda air,mau 'wangi semerbak'...

tak suka betul kalau takde air.takleh bayangkan.hehehehe..

2 hari lepas pun kawasan umah deno takde air.. skrg dah ada... alhamdulillah :)

bg NAL tak der air lagi okay rasanya daripada tak der lektrik..

alamak? kalau tak der air apa pun tak leh nak buat. uhuhuhuhu

saya dah masukkan awak dalam bloglist saya! kat sini
http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/

:)

mmg azab lah kot kalo xde air..boleh resah gelisah..

xde air mmg APTB!! hahaha.. tahniah yer dah ada air.. hahahaha..

kalu tak de air memang susah kan...

uii..mmg betul..ramai org ckp takde letrik ok lagi dari takder air..

biar ada kedua dua nye sekali.. baik air mahupun elektrik... kalau salah satu takde mmg huru hara la hidup... hihihi..

yumida.. dah kembali ke? lama betul menghilang.. sihat?

haah. betul tu. baik la takde letrik dari takde air. seksa woooo. :)


EmoticonEmoticon