Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Duit Raya Cabutan Bertuah Ikut Nasib

Tersenyum senget aku melihat cara terbaru orang bagi duit raya. Takdenya nak hulur satu-satu, kena main lucky draw dulu. Nasib bagus dapat la angpau raya RM10 dan RM5. Nasib orang biasa-biasa je dapat la angpau RM1. Syukur…pun duit raya jugak tu.

Duit Raya Cabutan Bertuah Ikut Nasib

Zaman aku kecik dulu, tak banyak rumah yang nak bagi angpau raya kat budak kecik. Makcik, pakcik sedara pun takde kasi. Zaman sekarang boleh dikatakan setiap rumah ada bagi angpau raya kat budak. Seronok kan?

Bila tengok note RM1 dalam tu, wajah jangan masam mencuka. Sentiasa terapkan dalam diri rasa bersyukur, bak kata tema Ramadan dalam tv, syukur selalu. 
Terima kasih membaca Duit Raya Cabutan Bertuah Ikut Nasib

12 comments:

  1. bijak jugak nie..tapi kalau warna merah tuh mcm susah je nak kena kan..hihi..duduk tersembunyi..hihihi...

    ReplyDelete
  2. Penah anak buah kte wktu tu letak dlm sampul rm2 rasa. Mula2 kje dulu. Boleh dia kata, "bg rm2 je"...adoi

    ReplyDelete
  3. first time sambut raya di perantauan...
    kat area tu bebudak xkan masuk ke rumah untuk beraya, dorg just bdiri depan pintu tunggu org bg duit raya. kami dah jemput masuk ke rumah, dorg siap ckp kami xnak masuk kalau xde duit raya... sodihhh weyh :'(

    ReplyDelete
  4. Kat kampong kamek pun sama. Bukannya nak makan nak minum. Netey nak mintak duit ampau jak keja. Lepas ya roger2 nya kawan nya. Malas nyawa mek merik. Merik pun pakey cdak meli mercun. Letap letep jak main depan rumah. Diari Mommy Muhaimin

    ReplyDelete
  5. dlu 20 sen pon dh best sgt rasa.. skrg rm2 xde makna pe2

    ReplyDelete
  6. macam kreatif n fun je. nice idea ;D

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete