Excited Bertukar Gelisah


Bende ni berlaku masa cuti CNY baru2 ni
Memang lama dah aku plan
Nak beli bende ni
Kasi hadiah kat someone special...
Sape?
Tettttttt..my mom & dad la

Tersebut la al-kisah..
Selepas meronda 3 buah shopping complex utk cari bende ni
Malangnya..bende tersebut takde di jual
Frust jugak..terasa sukar utk mencari bende ni
Klo melalui online...memang berlambak orang promosi jual bende ni

Bagi aku, klo dilihat pd harga jualan online
Memang nampak lebih murah..siap ade free gift lagi
Tapi berisiko jugak..manalah tahu klo bende tu x berfungsi dgn baik
Sukar pulak nak contact dgn seller ni
Nak pos-pos bagai..
Klo beli melalui kedai
Senang nak uruskan mengenai waranti barang
Direct terus dgn empunya pekedai

Maka, terjadilah sebuah kisah..
Barang yg aku nak tu ade dijual kat sebuah kedai
Tinggal satu je..tu pun yg di display kat kaunter kedai
So, aku decide nak beli
Lepas diuji semua button yg ade
Segalanya berfungsi dgn baik...perfect!
Dgn rasa excitednya aku pun bayar
Sambil imagine muka aku yg manis hadiahkan bende ni utk my parent
Kikiki...

Sampai kat umah..aku cas sepenuhnya bateri bende tu
Kasi full...senang nak ajar my parent camne nk guna nanti
Excited!

Then, bila bateri full..aku pun tutup la charger tu
Dgn terujanya aku on bende tu
Then......’krek krek krek..’ ‘krek krek krek..’
Eh apsal bende ni jadi camni
Kat kedai elok je..
Aku macam tak percaya..aku pun kasi off then on balik
‘krek krek krek..’ still mengeluarkan bunyi yg sama
Suara orang dalam pen tu sekejap ade sekejap hilang
Disebabkan aku dah pening ngn bende tu..aku pun offkan pen tu
Tapiiiii.....xde respon..pen tu takmo off!

Hampir 5 minit aku usahakan utk tutupkan pen tu
Memang degil! Last2 aku biarkan saja pen tu ‘krek krek krek..’ dlm kotak
Bikin aku kebingungan..
Dahla bateri pen tu aku dah kasi cas full
Lama bebeno dia berkrek-krek dlm kotak
Lantak la...

Keesokkan harinya..
Aku pun pi kembalikan barang yg aku beli tu
Berserta kad waranti
Orang kedai tu cakap..
Nanti dia cari stock lain utk gantikan pen aku yg rosak tu
Aku ok je...now still menunggu org kedai tu call

Barang yg aku nak hadiahkan pd my parent..
Ditangguhkan sementara waktu
Takpe..janji bende tu dlm berkeadaan elok
Biar lambat..asal segalanya ok..kehkehkeh
Nak tahu tak barang ape yg aku maksudkan tu?
Taraaaaaaaaaaaaaaa:
 

AL-QURAN DIGITAL
Sangat lengkap quran ni..ade buku doa, surah, iqra & quran read pen
Boleh di bawa travel ke mana2..mudah
Juga salah satu cara baru belajar membaca iqra & quran
Harga yg ditawarkan RM370.00
Lepas di less oleh tuan kedai harganya RM330.00

Bende yg rosak ialah quran read pen tu
Sampai sekarang aku masih tertanya-tanya
Pasal apa pen tu boleh rosak
Pelik kan..cam misteri nusantara...jengjengjeng..

24 comments

hari tu adik sy bli set lbh krg cm ni dlm RM 280 je rasanya..tp bkn beli kat kdai ,ade salesman dtg jual kat sek..

Kakak2 Arol pun baru hadiahkan Ayah Al-Quran Digital nie bulan lepas. Memang mudah, cuma tunjuk guna pen, nanti dia sebutkan bacaan yang betul. Arol pun tumpang guna jugak! :D

itu adalah hadiah yang terbaik.. tapi pasty kan semuanya okeh =)

hai, saya follower awak yg ke-2127 :)

Dah agak dah. Sangat berguna kan bende ni. Besar pahalanya..

Hadiah bernilai hampir RM300 ..

http://mymymushie.blogspot.com/2013/02/big-giveaway-by-cikgu-fizi-fizgraphic.html

mulianya hati anak..hadiahkan yg terbaik untuk ayah bonda,..anak yg baik laaa..mg pen itu ddapat ditukar baru... :D

belum dapat ganti lagi ke..?

aritu abah cikna beli online jugak. Alhamdulillah ok. bagus yumida. :)

alahai part tu yg leceh tu kan? rosak kena tunggu pula yang baru hu hu hu

sabo je la ye...
tp leceh la jugak nk kena tggu le stok bru...

Sama la mcm M punya tapi M beli Online dan Alhamdulillah semua dalam keadaan yg baik...

menarik.. bagusnye hadiahkan pd parent..xpe yer sabar menanti...hihi

Hadiah yang memang best tapi memang nebes la bila yang baru beli dah buat hal.

sayangi la ibu bapa kita hehe.. mereka yang the best!! apa kita nak mereka bagi..walaupun susah mereka akan cuba tuk dptkn untuk kita

- Admins Blog 3 Dalam 1

Jom baca Artikel Terkini: Fizz Fairuz Bohong, Saya Bukan Isteri Orang – Azlyn Massiela - Gossip Selebriti Malaysia
http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/02/fizz-fairuz-bohong-saya-bukan-isteri.html

mmg selalu dengar dah ni...teringin juga nakbeli

BIASALAH YUMIDA BARANG BUATAN MANUSIA..DUGITAL LAGI2 MMG LAH ADA BANYAK CHANCES NAK ROSAK..Takper lah as long as yang kat kedai nak baiki/ganti

wahh mcm menarikkan...bez klu dpt hadiah ni ;)

alahai..xleh guna ke pen tu?..xbeli dgn eca....under QuranKini...xmahal pun

Assalamualaikum Yumida

kawan kat pejabat ada beli
masaalah pen tu juga...

bagus la akk hadiah ni buat parents..nk try usher gak la beli utk mak n ayh...

http://sayaeesya.blogspot.com/2013/02/nurul-dengan-blog-yumida-haida.html

Done review.. Thanks akak !!

EMMMM... mcm mana bleh rosak ya...

mahal jugak ye. kat sini 250 je kot. :)


EmoticonEmoticon