Baru Je Kusebut Kelmarin...Eh, Dah Ade..Yeyyyy!


Entry yesterday:
Baru je ku sebut kelmarin
Tetibe...
‘new message recieved’
“Pen digital awak dah ade kat kedai”
 
Haaaaa...nampak tak...tu la namanya service after sale
Hehehe...
Pen aku yg krek-krek masa aku beli hari tu
Aku kembalikan kat kedai bersama kad waranti & resitnya
Alhamdulillah...dah jumpe solusinye
Cuma perlu ambik jer nanti..

Bagus jugak layanan pekerja kedai tu
Budak lelaki...aku kira myb lepas abis spm/stpm kot
Nampak muda...ske tengok dia
Budak baik..cakap pun cara sopan

Masa aku beli quran read pen hari tu
Dia ajar aku sepenuhnya cara penggunaan pen tu
Bagusnye! Jarang jumpe pekerja camtu
Selalunya..klo aku masuk kedai..n tanye mana2 promoter/ seller
Sure diorang cakap..’entah la...saya pun x pasti jugak’
Dah namanya promoter..haruslah tahu mengenai barang yg dijual
Klo x tahu or x pasti..kena ambik tahu
Tanye kat tauke...itu ini... kannnnnn

Sronok bila jumpe org yg bersopan santun
Sejuk mata memandang
Amalan beradab sopan harus diaplikasi dlm kehidupan seharian kita
Juga dipraktikkan dlm bekerja
Bila kita beradab sopan..orang akan hormat kita
Kita disukai orang..hati pun ikhlas bekerja
No more complain itu ini..
Bila hati ikhlas...segala urusan dipermudahkan olehNya
Hati senang..mood ceria..happy..happy selalu J

17 comments

baguslah dah dapat ganti semula dan mmg rasa seronok berurusan dgn org yg tahu sopan santun..kita pun rasa selesa

semua org sangat senang berurusan dgn org sebegitu..

bagus la dapat jumpa orang macam tu, customer pun senang nak dapat.. insya Allah murah rezeki tu.. :)

Yeap., best sangat bila dengan orang yang sopan santun. selesa jea., hee

Memang susah nak cari orang macam tu sekarang.
Kadang2 ada yg buat tak layan je customer. Last2 customer larii.


org berbudi kita berbahasa kan...=)))))

sejuk je hati berurusan dgn org mcm ni

betol tu...jarang ade orang macam nie..hihi

waaa..lega dah dapat ganti semula.. :)

senang berurusan dengan org mcm tu kan..sejukk je... :)

tak mcm nur kena ..huh..!

dah boleh guna balik. betul tu. kita pun rasa nak je selalu pegi kedai tu kalo layanan bagus kan.

mmg seng klo berurusn dgn org mcm tu..kje semua mudh

alhamdulillah... settle... kalo la smua promoter mcm tu kan besttt.. kite pun selalu la dtg kedai dia.. toi tak..

alhamdulillah masalah dah selesai

alhamdulilah akk...dah xgelisah ag..huhu

klu kite hormat org, org pun akn respek kite. :)


EmoticonEmoticon