Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Amirah Ramai Peminat Bak Artis Popular

Jangan jeles ye, dengar mak ni cakap anaknya macam artis popular dah. Kah kah kah.. Sabtu lepas kami pergi jalan. Biasa memang kami guna carrier beg tu untuk angkut dia, tapi kali ni aku cakap kat hb, biar Amirah explore kat kedai. Jalan sendiri, berpimpin tangan la.

amirah baby comel, baby popular, baby glamour, baby gelemer, baby famous
Permata hati mak dan bapaknya..Amirah


Punya la excited budak kecik tu jalan. Penuh semangat daki tangga, menuju ke tingkat 2. Orang lalu pun geram je tengok dia, bersungguh-sungguh naik tangga. Dengan muka bulat, pakai seluar legging, kasut Minnie mouse.

Sampai kat atas, aku yang termengah-mengah. Penat jugak jalan berpimpin. Bapak Amirah time tu tengah pilih seluar. Aku dan Amirah landing kat tepi, tempat aku jumpa kerusi, nasib baik ada kerusi, boleh la rehat sikit, sakit pinggang woo.

Tengah melayan kepenatan, datang la segerombolan gadis, rasanya budak-budak poli. Dia tegur Amirah. Time tu Amirah busy tarik barang dalam kedai tu. Dia pun kata, “Ee comelnya”. Amirah siap bawak gurau, buat muka hodoh, haha, then budak tu pun panggil kawan-kawannya yang lain. Hmm apa lagi, glemer la budak tu kena ambik gambar.


Bawak jalan ke sana ke mari, mesti ada yang tegur. Pakcik, bapak budak, mak budak, nenek budak, budak lelaki pun ada jugak. Kahkahkah.. Ramai yang tegur sebab geram tengok pipi dia. Pipi kembang.

Bukan tu je, peminat Amirah ada jugak terdiri di kalangan pekerja kedai. Masa singgah kat kedai DIY, bapak Amirah pergi tempat lain sebab nak beli pampers, so aku sorang la handle Amirah jalan dalam kedai. Hadoi..sakitnya pinggang aku. Habis barang nak disentuhnya, diambil, ditarik. Pekerja DIY tu gurau-gurau dengan Amirah, Amirah pun gelak, suka lettew. Bising betul suara Amirah dalam kedai, riuh-rendah. 
Terima kasih membaca Amirah Ramai Peminat Bak Artis Popular

6 comments:

  1. hehehe pp labuh...sm ngn alma..tp labuh amirah lg ekeke

    ReplyDelete
  2. haha..tu kalau dah boleh jalan tu memang jenuh la nak kejar dia..

    ReplyDelete
  3. comel kan..tue yang ramai peminat

    ReplyDelete
  4. mmg comel...klu untie rietta jumpa pown nak dukung jugak...hehehe...

    ReplyDelete
  5. chomelnya..tros teringat kat anak sendiri huhu:)
    Btw, folloy blog nie:)

    klu sudi jom singgah & follow blog sy jgk http://hyheejabs.blogspot.com/

    ReplyDelete