Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Mimpi Hantu Sampai Mengigau-Ngigau!!

Terjadi malam tadi, mimpi ngeri paling seram! Mimpi hantu!!! Macam ni kisahnya…semalam aku tidur awal, sekitar jam 10.00 malam. Tidur dengan baby Amirah sekali. Hb masih tengok tv kat ruang tamu.

Dalam mimpi tu..aku berada di suatu tempat yang agak ‘keras’. Jadi hantu tu mula kacau aku. Menggigil ketakutan, terus aku baca segala surah yang aku ingat. Hantu tu tak takut pun. Aku rasa mungkin bacaan aku tak betul, ye la sebab tengah takut, tak dapat fokus baca surah dengan baik.

hantu seram, hantu orang putih, hantu ngeri
Hantu comel - kalau jumpa hantu camni kompem tak takut nyer

Jadi aku kumpul segala kekuatan. Ku pejam mata, lalu aku bacakan surah dengan penuh fokus dan bersuara nyaring. Kemudian aku rasa lenganku disentuh seseorang, mula mendengar…, “ Yang..bangun yang..hish mengigau dia ni, tu la tidur tak cuci kaki”. Terus aku terbangun!

Alhamdulillah…kejutan hb buat aku terjaga dari mimpi seram tu. Masa bangun tu, masih lagi terasa debaran, degupan jantung pantas, berpeluh-peluh. First time aku mimpi macam ni teruk. Hish..ngok betul hantu tu. Pi main jauh-jauh sana! 
Terima kasih membaca Mimpi Hantu Sampai Mengigau-Ngigau!!

13 comments:

  1. hehehe.. mesti kalau mimpi macam tu, orang akan cakap, nak tidur tak basuh kaki kan? kenapa mesti kaki ek? hehehe.

    www.ceritaejoy.com

    ReplyDelete
  2. mesti bepeluh2 masa bangun ya.. hehe

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    Jom join contest ni.. senang je.. tak perlu buat entry.. SHARE & #TAG CONTEST

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum yumida...kalau mimpi anto ni mesti takutnya bagai nak apakan...larinya sampai berpeluh2...bila tersedar terasa mcm betul jer...:)

    ReplyDelete
  4. singgah sini :) nice entri

    jom join contest pandora by syahirah valiant :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/10/contest-saya-nak-pandora-untuk-yang.html

    ReplyDelete
  5. hehe. nasib baik ade yg kejutkan..

    ReplyDelete
  6. Uish seram ya..doa dan slwt ya sblm tidur. Mimpi tu mainan tido saje. Tp nti klu mimpi lg. Jgn lari. Ckp hantu tu


    "Ak tumbok kang!"

    Hahahha

    ReplyDelete
  7. Hello ! This is not spam! But just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    +++++
    Assalammualaikum! Ini bukan spam! Matlamat hanya jemputan untuk menyertai kami di "Direktori Blogspot" untuk membuat blog anda di 200 Negara
    Mendaftar dalam komen: Nama blog; alamat blog; dan negara
    Semua penyertaan akan menerima anugerah untuk blog anda
    hormatnya
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Ngigau lagi ke?

    Sincerely:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Hi,saya singgah sini n follow.. :)

    ReplyDelete
  10. seram gak klu mimpi dan terjaga tgh2 malam... nak p toilet tu tangguh esok pagi... hehe

    ReplyDelete
  11. Haha..dah lama kmek tak mimpi hantu...hahaha

    ReplyDelete
  12. Singgah blog kitak. Lamak dah sik ke udara hehe

    Kak Safiena : https://cutiedailydesigns.blogspot.my/

    ReplyDelete