Cara Selesaikan Masalah WhatsApp Lapuk (Haikexue) Block Website │ Blog

Sebelum ni ada blogger prihatin telah menegur aku. Katanya blog aku tak dapat dibuka gara-gara gangguan iklan WhatsApp yang meminta untuk diperbaharui. Sebenarnya aku pun tak tahu wujudnya gangguan iklan WhatsApp lapuk yang menganggu pembacaan entryku menerusi mobile (smartphone). Sebab selama ni aku buka dan update blog hanya menerusi laptop je. So, aku amat berterima kasih pada blogger tersebut: Blogger CX Opportunities. Sebab kalau dia tak bagitau, mesti sampai sekarang aku tak tahu pasal gangguan iklan WhatsApp (Haikexue) tersebut.

 Gangguan masalah iklan WhatsApp (Haikexue), bagaimana selesaikan masalah perbaharui WhatsApp pada Android, cara selesaikan masalah ‘versi WhatsApp telah lapuk’ pada Android, masalah WhatsApp lapuk pada telefon pintar mobile smartphone, peranti Android bermasalah akses Chrome, laman phishing Haikexue, naik taraf WhatsApp ke versi baharu, perbaharui penampilan rupa WhatsApp, WhatsApp Haikexue sekat laman web blog, haikexue WhatsApp block website, cara hapus delete padam buang iklan WhatsApp lapuk
Gangguan iklan WhatsApp lapuk (Haikexue)
Versi WhatsApp Anda Telah Lapuk. Naik taraf ke versi baharu dengan gambar latar boleh suai sekarang! xx saat. Naik Taraf Sekarang.
The page at my.haikexue.com says: Sila Perbaharui Penampilan Rupa WhatsApp anda. Adoiiii…annoying sungguh diserang cenggini.

Ada la jugak aku mencari cara-cara nak selesaikan masalah iklan WhatsApp lapuk ni. Memandangkan ke-busy-an aku tak menentu, so tak jumpalah penyelesaian tu. Tup-tup aku dapat mesej kat Facebook, blogger CX Opportunities berkongsi link untuk settlekan masalah ‘versi WhatsApp telah lapuk’ pada android. Happy! Terus aku geledah dan try.

Artikel Bagaimana Selesaikan Masalah Perbaharui WhatsApp Pada Android merupakan solusi yang dicadangkan oleh blogger terkenal, Amanz. Rupanya bukan blog aku sahaja yang terkena, ada ramai lagi blog yang diganggu oleh iklan WhatsApp (Haikexue). Ianya terjadi pada peranti Android yang bermasalah, yang menggunakan Chrome sebagai pelayar web utama.

Ketika melayari blog yang ingin kita baca, hanya 2 saat sahaja pautan yang kita klik dibawa ke laman phishing Haikexue yang menyuruh kita memperbaharui aplikasi WhatsApp kita. Ada yang mengatakan.. masalah phishing Haikexue WhatsApp ni wujud kerana beberapa laman web/ blog menggunakan pelayar iklan yang mengalihkan trafik ke laman Heikexue. Actually aku dah siasat dengan pengiklan blog aku (Geniee SSP), menurut diorang gangguan WhatsApp (Haikexue) bukan datangnya dari iklan mereka. Tu yang aku konpius sikit. Tapi tak pe, aku try jugak cari solusi masalah ni.
  
Gangguan masalah iklan WhatsApp (Haikexue), bagaimana selesaikan masalah perbaharui WhatsApp pada Android, cara selesaikan masalah ‘versi WhatsApp telah lapuk’ pada Android, masalah WhatsApp lapuk pada telefon pintar mobile smartphone, peranti Android bermasalah akses Chrome, laman phishing Haikexue, naik taraf WhatsApp ke versi baharu, perbaharui penampilan rupa WhatsApp, WhatsApp Haikexue sekat laman web blog, haikexue WhatsApp block website, cara hapus delete padam buang iklan WhatsApp lapuk

Cara Selesaikan Masalah ‘Versi WhatsApp Telah Lapuk’ Pada Android
1. Pada Chrome pergi ke bahagian atas kanan dan tekan butang dengan tiga titik untuk mengakses pilihan tambahan.
2. Sekiranya telefon Android anda masih mempunyai butang navigasi Menu (seperti Xiaomi dan Samsung), tekan butang Menu untuk mengakses pilihan tambahan yang sama.
3. Skrol ke bawah dan cari pilihan untuk melakukan tetapan.
4. Pada skrin seterusnya pilih Privacy.
5. Tekan butang Clear Browsing Data pada bahagian bawah skrin.
6. Kini masalah peralihan trafik ke laman phishing ini akan selesai.

Kalau blog anda bermasalah dengan WhatsApp lapuk anda boleh cuba dulu cara kat atas. Aku dah cuba cara atas ni, namun tak berjaya. Gangguan iklan WhatsApp (Haikexue) masih ada. Tapiiii…aku jumpa solusinya menerusi pembacaan kat entry tersebut.

Gangguan masalah iklan WhatsApp (Haikexue), bagaimana selesaikan masalah perbaharui WhatsApp pada Android, cara selesaikan masalah ‘versi WhatsApp telah lapuk’ pada Android, masalah WhatsApp lapuk pada telefon pintar mobile smartphone, peranti Android bermasalah akses Chrome, laman phishing Haikexue, naik taraf WhatsApp ke versi baharu, perbaharui penampilan rupa WhatsApp, WhatsApp Haikexue sekat laman web blog, haikexue WhatsApp block website, cara hapus delete padam buang iklan WhatsApp lapuk
Menurut pengomen entry tersebut, ada 2 cara lagi untuk selesaikan masalah iklan WhatsApp (Haikexue). Install Adblock Plus pada Android kita. Link Adblock Plus: https://adblockplus.org/en/android-install. Kemudian, ia akan memblock kesemua gangguan iklan mengarut. Hihi…contoh macam iklan WhatsApp (Haikexue) ni la. So, dapat la kita akses blog dengan jayanya menerusi telefon pintar tanpa gangguan WhatsApp lapuk.

Gangguan masalah iklan WhatsApp (Haikexue), bagaimana selesaikan masalah perbaharui WhatsApp pada Android, cara selesaikan masalah ‘versi WhatsApp telah lapuk’ pada Android, masalah WhatsApp lapuk pada telefon pintar mobile smartphone, peranti Android bermasalah akses Chrome, laman phishing Haikexue, naik taraf WhatsApp ke versi baharu, perbaharui penampilan rupa WhatsApp, WhatsApp Haikexue sekat laman web blog, haikexue WhatsApp block website, cara hapus delete padam buang iklan WhatsApp lapuk
Cara ke-2 lagi, haaa yang ni aku guna pakai. Terbukti berjaya hapus, delete, padam dan singkirkan iklan WhatsApp lapuk (Haikexue). Caranya cuma ubah setting content kat Chrome.
1. Pada Chrome, pergi ke Setting, klik Content Setting.
2. Sila untick (jangan tick) bahagian Enable JavaScript.

Itu je. Simple je kan. Lepas aku laksanakan cara atas ni, memang dah takde lagi gangguan iklan WhatsApp. Horrey! Dengan cara ni jugak, ia menjadikan loading blog lebih pantas dibuka tanpa ada iklan mobile. Tapi ia hanya berfungsi kat smartphone aku. So, kalau mobile korang jugak ada gangguan iklan WhatsApp, cer try guna cara ni. Berkesan!

Actually entry ni dah lama aku nak karang, baru sekarang berkesempatan nak buat. Terima kasih buat pekongsi ilmu, yang sama-sama share cara selesaikan masalah WhatsApp lapuk pada Android ni. Moga anda semua dimurahkan rezeki.

9 comments

hai hai hai! mok tauk sik? kmk jadi geram tek dgn whatsapp lapuk tok. bukan di blog ktk jak tp blog lain juak. jadi malas mok maca kenak iklan sikda pekdah tok. hahah. tp mun blog ktk, kmk always cuba juak mok maca. anyway, thanks tagged blog kmk! tok pon kmk komen via pc jak, mun pake fon, kmk blm cuba lagi stlh sekian lamak sik blogwalking. hahha. anyway thanks!

thanks berkongsi info nih Yumida.. itulah kekadang iklan sebegini memang mengganggu pembaca..

hihi..makseh atas teguran membina ktk, serta berik skali link ya. bok jumpa jalan penyelesaian whasapp lapuk yg annoying giler ya. try polah kt hp ktk, inshaAllah dah xda gik paparan whatsapp problem ya.

actually ia bukanlah iklan, ia laman phishing. aah, memang sangat2 menganggu pembaca nak buka blog. sayang trafik hilang ke situ.

sama2. blogger yg bermasalah nak buka blog gara2 laman phishing whatsapp lapuk haikexue ni boleh la cuba tips di atas

u're welcome. sebagai rujukan buat yg mencari cara settlekan problem whatsapp lapuk kat handphone


EmoticonEmoticon