Telur Busuk Meletup!!!

gempar!!!
bila kedengaran letupan kecil di dapur miniku
seakan-akan berbunyi mercun
dgn perlahan-lahan...lagak seperti seorang spy
aku pergi mengecheck tempat kejadian
puas ku tilik..namun tiada apa yg berubah
semuanya seperti biasa

namun..bau busuk menusuk ke hidung
aku kira seperti bau longkang lama
rasanya berbelas kali aku cakap 'busuk...urgh..busuk!'


selepas meminta bantuan penyiasat dari forensik
oooo..rupa-rupanya...telur mengeram buat hal!
ku capai kotak telur..
"hah! kompom! telur ni yg meletup..busuk pulak tu"
ku angkat tinggi2..lalu menghayun sekuat hati
'pup!!!" letupan ke-2 pula berbunyi

fuh...dahsyat!
telur di rumahku boleh meletup!
hmmm..boleh bukak bisnes raya nanti
mercun telur busuk..sape nak beli? kene order awal tau

*telur tu dah lama..aritu nak buang tp rasa sayang pulak tengok
so..tersimpan rapilah ia di dlm kotak
last2 mengeluarkan gas busuk yg boleh bikin aku pening
pom pang pom pang!
x lama lagi hari raya...yeyyyy!

29 comments

anda ditag http://adikberadiks.blogspot.com/2013/05/eh-ada-orang-tag-kami-laaaaa.html

alahai macamana boleh keluar baunya?

hahaha...gara kitak sik mauk membazir tek...meletup lah si telur tu yumi....spy pewangi sik pande hilang bau nya koh...:)

wahhh siap spy tu ..akhirnye keluar bau haruman

Ehh, macam mana telur boleh meletop? Telur kat rumah ni tak pernah meletop pulak. hehe

Bau telur busuk boleh bikin fengsan woo...

macam mana dia boleh meletup? huhu..mcm bunyi pop corn meltup ta? hehe

haba dari dalam telur tu dah mbuak tu..sbb tu dia meletup dgn sendirinya..hihi

Busuknyaaaaaaa
Hehehehe. Pasni kena sembur ambhipur byk2. Ngeeeee

wah!!!telor tembelang lah!!!x mo order...hakhakhak!!!!

salam kak yumida..

aduh.. kok bisa sayang dibuang..
kan sudah meletop..
adus.. nak bersihkan lagi satu kerja..adeh..kak yumida(geleng kepala..)

haha.. first time saya dengar cite lau ni..hahaha..^^

dia dah jadi telur tembelang lah tu..hehehe

Nang jaik bau nya. Kamek penah kenak. Sebilit-bilit bau telur burok.. Huhu..

assalamualaikum yumida...kalau dah telur busuk pecah baunya mmg la x tahu nak ckp...;)

hahaha.. nak siasat kes telor smpai panggil pegawai forensik eh... dasyat sungguh! ;p

Telor pun boleh meletup...berapa tahun simpan telor nie...sib baik x menetas...hahhaa

perghhh kompom baunya boleh buat sampai pening kepala ni kannn

Lamak juak telur ya ktk simpan sampei telur meletop giya....

Join bloglist kak Nurul,cuma komen jak di entry ya.

telur tu meletup sendiri ke??

hahaha...tak lari bua tu 3 hari....

- Admins blog 3 dalam 1
http://blog3dalam1.blogspot.com/

- Facebook fan page
https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

- Ping blog artikel @ Facebook
https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

telo tembelang kew..mmg seram bau dia..busyuk

Fuhhh!! Bau telur yang busuk memang boleh menggoncang jiwa raga ;D

hahaha, tak terbayang lana camna telur busuk meletop.

Dibuatnya meletop tengah2 malam, pastu ujan ngan angin sepoi2..tmbh dgn bau busuk..fuuuu..

owh pernah terjadi kat rumah mama saya,sis.busuknya mak aihh adik dok sembur ambi pur tu pun masih ada bau..mama berhempas pulas lap bekas telur tu hah....perghhh...nak muntah kot.ak ah kan apa punca telur meletup ye..

hye saya pengajur Ga ni dan nak pelawa and menjemput
tuan blogger untuk join GA saya ni yer. :D

Harap sudi ya. selamat berblogging. :D
http://www.amercorner.com/2013/05/may-giveaway-by-amer-corner.html

dasyat juga ya smp meletup


EmoticonEmoticon