Komen program realiti Astro Oasis: Mimbar Pencetus Ummah

 As salam buat rakan pembaca,

Hari ni hari Jumaat, Alhamdulillah…hari yang baik dalam bersedekah, memotong kuku, menggunting rambut dan sebagainya. Haaa..jangan lupa..yang lelaki Muslim tu solat Jumaat harini.

Hari Jumaat yang berbahagia ni, Yumida nak sharing dengan rakan pembaca mengenai program realiti terbitan Astro Oasis…iaitu Mimbar Pencetus Ummah. Sape ada tengok rancangan ni?

peserta Mimbar Pencetus Ummah

 Apa yang menariknya mengenai Mimbar Pencetus Ummah ni, peserta pencetus ummah (PU) menyampaikan mesej dakwah dengan cara kreatif! Lebih santai, diselitkan dengan jenaka, apa yang penting mesej dakwah berjaya sampai ke penonton. Terhibur dengan persembahan mereka. Ada sekali tu, Yumida terkejut coz yang bertanyakan soalan pada PU tu non Muslim, katanya dia selalu menonton PU ni kat tv. See, bukan yang seagama kita je yang tonton rancangan ni, yang non Muslim pun berminat sekali dek pendekatan kreatif berdakwah. Alhamdulillah.. Moga dengan kehadiran program dari Astro Oasis, Mimbar Pencetus Ummah bakal meninggalkan kesan di hati penonton, khasnya golongan muda-mudi, remaja, juga golongan dewasa.

Komen penonton rancangan realiti Mimbar Pencetus Ummah

 


Persoalan penonton juga boleh diajukan di laman facebook Pencetus Ummah



Sumber: Page Pencetus Ummah

Saksikan program realiti Astro Oasis, Mimbar Pencetus Ummah
Hari: Khamis
Jam: 9.00 malam
Saluran: Astro Oasis 106 & Astro Maya HD 135

33 comments

PPU nie memang terbaik...Kelainan dari segi penyampaian.. Kena dengan jiwa remaja2 sekarang..

PPU nie memang terbaik...Kelainan dari segi penyampaian.. Kena dengan jiwa remaja2 sekarang..

saya suka program ni tapi jarang dapat tengok

Program yang TERBAIK buat masa kini...

Satu pengisian rohani dan jasmani di malam Jumaat yang sangat positif untuk seisi keluarga dan setiap lapisan...

Alhamdulillah...

tak pernah miss tgk PU.. satu family suka.. :)

IM suka rancangan Pencetus Ummah ni. Buka mata banyak pihak. Moga dapat diteruskan. Bukan nak tengok mana yang hebat tapi medium untuk cari ilmu :)

akk takde astro la... ada kat you tube tak? atau dimana2? nak tengok juga...semua kata best

Salam Jumaat sis...

Saya pun dengar kata rancangan ni terbaik...

Tak tengok lagi...

Pencetus Ummah ini rancangan kegemaran saya, saya akan pastikan ada kat tv setiap hari khamis..sangat menarik penyampaian semua PU...

next week final for this show =)

tak bosan tgok PU... wee :D xsabar next week!

Assalamualaikum yanggg, lama tak jejak sini. sihat ke? hehee alhamdullilah syukur kerana program Islamik diterima ramai rupanya. kita suka gak tengok. btw header awak cantik tapi nape tak gambo kucing? hihi

saya belum pernah tonton lagi, ruginya, tapi dah tengok banyak feedback dari penonton lain. nak kena tonton ni..

dakwah sekarang mcm2 cara untuk menarik minat anak muda zaman sekarang...

salah satu cabang dakwah yang menarik..

smoga jadi contoh ikutan generasi muda..

Suka tengok PU. Memang pendekatan dakwah yang baik. :D

Bapa kmk suka juak buka rancangan tok.. ada lah join sekali nangga. :)

cahayacinta..
belum pernah tengok kisah ini astro huhu...alahai..depa tak oder ini pakej .kt umh mmg tka der.. isi tabung 2x heeeee

Maaf lama x jenguk, kesihatan x mengizinkan. Singgah jgk ari ni !

petah semua berbicara.sepetah idea utk menyampaikan dakwah ;)

bgsnye program yg mcm ni.. suka bila ramai yg sokong program mcm ni.. alhamdulillah..

bgsnye program yg mcm ni.. suka bila ramai yg sokong program mcm ni.. alhamdulillah..

Bagus ada program2 sebegini kan yumida.. =D
akak isi tabung kat sini,, ;)

saya pun tgk semalam..suka PU Rahmat anak muda berjiwa besar...blogwalking,jemput ke follow blog saya..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

teringin jugak nak tengok PU ni, tapi tu la astro kat kampung pulak hurmmm :(.


EmoticonEmoticon