Ads i+n

❤ Persembahan bunga api meledum-ledam malam MERDEKA 2016. Memang WOW!!!
❤ Mari berjiwang! Dedikasi untuk Hari Kemerdekaan Malaysia 2016
❤ Jiwang lagi. Ditujukan khas untuk Hari Malaysia 16 September
❤ Ibu bapa kena AMBIL TAHU perkara ini..jika sayangkan anak2
Mari mengorat! Pewit..>
❤ Zikir dodoikan anak sampai tidur lena
❤ Doa untuk ibu bapa - terbaik! Buat sesiapa membacanya rasa sebak

Anak Menangis & Mengamuk Dalam Kereta

Bagaimana Cara Menenangkan Anak Menangis, Mengamuk, Meragam Dalam Kereta? Hari ni kami balik ke kampung. Horrey!!! Moga dipermudahkan perjalanan kami. Moga selamat sampai ke destinasi. 11 jam baru sampai. Moga baby Amirah jadi budak baik. Duduk diam-diam sambil tidur dalam baby car seat tu. Doakan ye :)

Bagaimana Cara Menenangkan Anak Menangis, Mengamuk, Meragam Dalam Kereta
Mengamuk sebab rindukan benda ni..buaian bayi!

Makin besar baby makin kuat meragam. Pernah bulan lepas dia mengamuk dalam kereta. Adoi pening aku nak pujuk. Tak nak duduk dalam baby car seat. Nak di pangkukan. Nak ambil barang itu ini. Lepas tu menangis. Meronta-ronta dalam pangkuan aku.

Punya la kuat dia meronta tu. Umur baru je 7 bulan time tu. Sekarang 8 bulan. Rasa macam nak tercabut tudung aku dibuatnya. Bila menangis mesti akan terbatuk-batuk, lepas tu muntah.

Ni balik kampung makan masa 11 jam perjalanan. Errr risaunya aku takut dia buat hal. Dia kalau terlampau mengantuk mesti mengamuk. Nak tidur dalam buaian baby. Tak nak tidur dalam car seat. Tak nak tidur dipangkukan. Mana nak gantung buaian bayi dalam kereta anak oiiii. Adoyai...

Dulu senang je nak bawa dia travel sana sini. Tidur je dalam kereta. Makin dah besar ni macam-macam di request nya. Hope hari ni mood dia baik.

Korang yang ada pengalaman ada tips tak untuk tenangkan anak dalam kereta. Tips perjalanan jauh bersama anak kecil. Tips supaya anak tak obses dengan buaian. Hahaha..
Terima kasih membaca Anak Menangis & Mengamuk Dalam Kereta

3 comments:

  1. hehe...klo ank sy jns x suka sgt duduk dlm buai ni..kdg sy yg paksa hahaha...tp kan sy pnh tgk gmbr org gantung buai dlm kete, depa ltk tali kat pemegang blkg tu kiri kanan...blh imejin x cmne?? hehe...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.
    singgah dan jemputan...
    ~ http://jmbelog.blogspot.my/2016/04/segmen-jom-singgah-jmbelog.html

    ReplyDelete
  3. huhu.. nk juga tips tu.. harap ade sesiapa sudi share

    ReplyDelete