Blog SEO | Tujuan SEO | Keperluan SEO Dalam Blog


Apa itu SEO.

- SEO adalah ringkasan kepada Search Engine Optimization. Kalau bahasa mudahnya adalah cara untuk mengoptimumkan apa yang anda buat di blog anda supaya blog anda tersenarai di search engine seperti google, yahoo, bing dan lain².


Apa tujuan SEO.

-Tujuan utama SEO bagi seorang blogger yang menggunakan teknik SEO adalah untuk mendapatkan trafik dari search engine. Kemudian baru berkaitan dengan pagerank, earning dan sebagainya. Tetapi tujuan utama adalah trafik dari search engine.


Perlu ke SEO pada blogging.

- Pada blogger yang pentingkan trafik untuk ke blog mereka, YA.
Dan paling kurang tahu basic² utama dalam SEO ini.
- Bagi blogger yang berblogging sekadar diari, mengisi masa lapang, atau berblogging sekadar ada blog, SEO tidak begitu penting.


Wokey...setakat ini je pembelajaran kita ari ni. Akan di sambung next entri.

Sumber:  Maksud SEO

.
↓↓↓Carian Pembaca Paling Panasss↓↓↓

16 comments

akhirnya aku tahu jugak laaa. apa itu seo walaupun dah berpuluh2 blogger terangkan kat aku. entry neh jerk yang i faham hehe.

tag
http://aliyatralala.blogspot.com/2013/01/mega-exclusive-giveaway_25.html

for me,dah x minat dah untuk SEO,sekadar mengisi masa lapang untuk berkongsi ilmu...hehe..teruskan pada yang ingin berusaha... =)

dah faham..tq for sharing !

tq Yumida... ternyata blog akak mmg x seo..hiihi

Thanks follow , dah follow back dah :)

This comment has been removed by the author.

bagus artikel ni, terutama kepada mereka yang masih baru :)

Segmen Mega 3000 Follower By Blog 3 Dalam 1
Klik Sini !

as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

masih belajar ttg seo, datang follow sini, buatla entry lg ye psl seo ye

Nur pun tengah study pasal SEO ni....
:)

tapi blog sy lau serch kt yahoo tak keluar,npe ek?

hehe , blog mun nie tak taw ber - SEO ke tak . hehe . taip ikut sedap jari je .

wah ,, belog terbaikk ! thanks ye melawat blog http://supermonitor99.blogspot.com/ nanti saya review awak pulak :)

pernah dgr jugak pasal seo ni. ;)