Drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa

Sinopsis Drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa (Astro) | Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa mengisahkan Alisa (Hanis Zalikha) yang ingin mencari ibu kandungnya yang terpisah setelah sekian lama. Alisa nekad menyertai latihan seni mempertahankan diri karate kerana dia diberitahu, ibunya merupakan seorang juara dalam bidang tersebut.
Sinopsis Drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Tayangan Astro, pelakon, gambar, ost lagu tema drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa, Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa (KTCDO) episod akhir – episod 26
Biarpun tinggal bersama bapanya, Amran, namun dia tidak pernah diberitahu mengenai sejarah silam antara bapa dan ibunya. Sehinggalah rahsia tersebut terbongkar sedikit demi sedikit apabila Alisa telah menyelamatkan seorang lelaki bernama Rykal (Sharnaaz Ahmad).

Rykal adalah anak kepada Datuk Sherry (Didie Alias) yang juga merupakan kawan baik kepada Amran. Sejak itu, Datuk Sherry mendedahkan cerita mengenai ibu kandung Alisa yang masih belum ditemuinya. Sewaktu Alisa dihantar ke Okinawa untuk menjalani latihan karate, dia telah berkenalan dengan seorang jurulatih bernama Shun (Shogen Itokazu).

Dalam diam, Alisa menaruh hati terhadap Shun sehinggakan mempunyai musuh bernama Riana (Mimi Lana). Siapa sangka, pertemuan Alisa dengan Shun dan Riana telah menemukan dia dengan adik-beradiknya. Saksikan segalanya dalam drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa di kaca tv anda.

Pelakon Drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa
Hanis Zalikha sebagai Alisa
Sharnaaz Ahmad sebagai Raykal
Shogen Itokazu sebagai Shun
Didie Alias sebagai Dato Sherry  
Mimi Lana sebagai Riana 
Natasha Elyzza
 Najwa P. Ramlee

Gambar Drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa
Sinopsis Drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa Tayangan Astro, pelakon, gambar, ost lagu tema drama Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa, Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa (KTCDO) episod akhir – episod 26

Original Sound Track OST Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa
Lagu: Ku Tinggalkan Cinta
Penyanyi: Marsha Milan Londoh

Saksikan Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa
Jumlah episod Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa: 26 (episod akhir)
Tarikh Ku Tinggalkan Cinta Di Okinawa disiarkan: 5 Ogos 2015
Hari: Rabu
Jam: 9.30 malam
Saluran: Astro Mustika HD (134) & Astro Bella (133)

1 comments so far

singgah BW pepagi, andai berminat jom sertai kontest terbaru nie http://kenny977.blogspot.my/2015/10/write-review-contest-anjuran-lynk-dot-my.html. Hadiah keseluruhan bernilai RM4k.


EmoticonEmoticon