Sinopsis Ariana Rose

Sinopsis drama TV3: Ariana Rose
Ia mengisahkan Ariana Rose yang berkawan baik dengan Tengku Juwita setuju untuk berlakon sebagai gadis yang pernah menjadi girlfriend Tengku Adam Kamil. Tengku Juwita sebenarnya tidak mahu berkahwin dengan Tengku  Adam Kamil, lalu dia mencadangkan agar Ariana berlakon sebagai wedding breaker. Perkahwinan tersebut dibatalkan dan maruah keluarga Tengku Adam Kamil telah tercalar.

Berang dengan keadaan itu, Tengku Adam mengupah spy peribadi untuk menyiasat siapa Ariana Rose.Tengku Kamil cuba mengetahui siapa dalangnya,namun Ariana tegar untuk tidak memberitahu.

Tengku Kamil akhirnya meragut kesucian Ariana dan disebabkan itu, Ariana memberitahu kisah sebenar. Sejak itu, Ariana membenci Tengku Kamil.

Untuk melupakan sejarah hitam itu.Ariana mula melakukan kerja-kerja amal.Tanpa disangka, Tengku Adam adalah penyumbang besar dana kebajikan di mana tempat Ariana bekerja. Tengku Adam mula jatuh cinta pada Ariana namun tidak pada Ariana. Malah dia semakin membenci Tengku Adam.

Ariana Rose dipinang oleh keluarga Tengku Adam tanpa pengetahuan Tengku Adam dan Ariana menerima lamaran tersebut .Disebabkan kecewa lamarannya ditolak Ariana, Tengku Adam pergi menunaikan umrah. Bila pulang, dia mendapati, yang dia akan berkahwin dengan Ariana-gadis yang dicintai.Ariana juga tidak tahu siapa bakal suaminya hinggalah pada hari penikahan.Ariana terkejut tapi dia menerima suaminya dengan perasaan terbuka apatah lagi melihatkan suaminya telah banyak berubah.


Drama adaptasi dari novel The Wedding Breaker karya Evelyn Rose ini bakal disiarkan di Slot Akasia TV3. Tajuk drama telah ditukar daripada The Wedding Breaker kepada Ariana Rose. BACA: ARIANA ROSE EPISOD AKHIR

Gambar drama Ariana Rose
Photo: Poster drama Ariana Rose - Slot Akasia TV3 tinggal beberapa hari je lagi.. menghintung hari  :)

Saksikan drama slot Akasia Ariana Rose
Hari: Isnin hingga Khamis
Jam: 7.00 petang hingga 8.00 malam
28 episod
Tarikh mula ditayangkan: 30 Disember 2013
Saluran: TV3

12 comments

kene bace dulu novelnye ni. hehe..

dah ramai muka2 baru di dunia lakonan ni...

ain dah baca novel ni.. best sgt! :D

macam best saja.. pelakon semua baru2.. huhu tak sabar nak tengok =)

Salam kenal........

Singgah sini kejap....done FOLLOW.

Eh ini cerita terbaru ganti yang baru abis tu kan. macma best je.

macam best je jalan citer dia..

baca sinopsis best..tapi entah dapat tgk ke tidak..huhuh

kenal fathia je pelakon lain tu tak familiar...

pelakon dia macam best je...x sabar nak tgk..:)

Slot Akasia ini ada episode 20 tidak menarik tp yang lain ok ...


EmoticonEmoticon