Jalan Raya Ke Gedong, Buntal & Semariang

Raya tahun ni tak banyak sangat jalan. Tak macam tahun lepas. Banyak tempat pergi. Tahun ni aktiviti berziarah agak terhad. Sebabnya baby Adeeba masih kecil (5 bulan) risau takut dia menangis rumah orang. Dia kalau buka mulut, kelam kabut dibuatnya. Pitch dia tinggi. Hehe..

Apa pun, tetap jugak dapat berjalan raya. Merayap sana sini. Nun haaa sampai ke Gedong, Buntal dan Semariang. Wah seronok rasanya dapat jejak kaki ke Gedong. Ni kali ke-3 aku sampai ke Gedong tapi pengalaman pertama beraya ke Gedong. Raya kedua hari tu, kami follow akak ipar ke Gedong.

Keluarga kecil kami

Banyak lorong kat Gedong, mau sesat dibuatnya kalau confuse jalan. Sana sini tembus jalan. Haritu kami pergi Kampung Perintah. Datang-datang je disaji dengan mi laksa Sarawak. Sedap weh! Buah hati! Apa lagi bedal! Aku kek-kek raya ni, aku kurang makan. Tak gemar makanan manis. Tapi kalau dihidangkan dengan makanan lain..wah seronoknya dapat isi perut. Rumah seterusnya pergi rumah kawan hb. Makan nasi arab. Ooo macam tu rasanya nasi arab, rasa berempah, agak pedas nasinya.

Raya ke-4, kami pergi ke Buntal dan Semariang. Dapat menikmati hidangan spaghetti dan roti bakar. Urmmm sedapnya. Eh ada jugak hidangan buras (makanan orang Sabah). Sedapnya nasi dalam pisang tu.

Raya tahun ni, puas aku teguk air gas. Sebab tahun lepas aku pregnant, so agak control sikit minum minuman manis. Even tak digalakkan untuk ibu mengandung. Nah tahun ni, aku pulun je air menggoda atas meja. Letak bersama ais. Fuh…kejap je habis! Pelik kan…aku tak suka makanan manis, tapi minuman manis macam air gas aku bedal. Kikiki…

This Is The Newest Post

3 comments

dah dekat rmh kmk ya. hehe

terima kasih.

http://ejulz.blogspot.com/2018/07/top-komentor-sepanjang-zaman.html

hi kak yumida lama x jenguk blog kak
jemput la blow walking kat blog sy
http://sihijo.blogspot.com


EmoticonEmoticon