Jalan Raya Ke Gedong, Buntal & Semariang

Raya tahun ni tak banyak sangat jalan. Tak macam tahun lepas. Banyak tempat pergi. Tahun ni aktiviti berziarah agak terhad. Sebabnya baby Adeeba masih kecil (5 bulan) risau takut dia menangis rumah orang. Dia kalau buka mulut, kelam kabut dibuatnya. Pitch dia tinggi. Hehe..

Apa pun, tetap jugak dapat berjalan raya. Merayap sana sini. Nun haaa sampai ke Gedong, Buntal dan Semariang. Wah seronok rasanya dapat jejak kaki ke Gedong. Ni kali ke-3 aku sampai ke Gedong tapi pengalaman pertama beraya ke Gedong. Raya kedua hari tu, kami follow akak ipar ke Gedong.

Keluarga kecil kami

Banyak lorong kat Gedong, mau sesat dibuatnya kalau confuse jalan. Sana sini tembus jalan. Haritu kami pergi Kampung Perintah. Datang-datang je disaji dengan mi laksa Sarawak. Sedap weh! Buah hati! Apa lagi bedal! Aku kek-kek raya ni, aku kurang makan. Tak gemar makanan manis. Tapi kalau dihidangkan dengan makanan lain..wah seronoknya dapat isi perut. Rumah seterusnya pergi rumah kawan hb. Makan nasi arab. Ooo macam tu rasanya nasi arab, rasa berempah, agak pedas nasinya.

Raya ke-4, kami pergi ke Buntal dan Semariang. Dapat menikmati hidangan spaghetti dan roti bakar. Urmmm sedapnya. Eh ada jugak hidangan buras (makanan orang Sabah). Sedapnya nasi dalam pisang tu.

Raya tahun ni, puas aku teguk air gas. Sebab tahun lepas aku pregnant, so agak control sikit minum minuman manis. Even tak digalakkan untuk ibu mengandung. Nah tahun ni, aku pulun je air menggoda atas meja. Letak bersama ais. Fuh…kejap je habis! Pelik kan…aku tak suka makanan manis, tapi minuman manis macam air gas aku bedal. Kikiki…

This Is The Newest Post

10 comments

dah dekat rmh kmk ya. hehe

terima kasih.

http://ejulz.blogspot.com/2018/07/top-komentor-sepanjang-zaman.html

hi kak yumida lama x jenguk blog kak
jemput la blow walking kat blog sy
http://sihijo.blogspot.com

Hai Yumida, lama tak update... jomlah join my GA CONTEST: Isi Buih-kata Komik, hadiahnya komik2 indie tempatan edisi terhad! Tarikh akhirnya 1 Dis ni... meh join meh (merayu nih) :"D

Kite bukan spam tau huhuhu... :"3

Assalamualaikum..

Salam ukwah dari saya untuk anda..

Jom follow blog saya iya seo dan

saya sudah follow blog anda #4002

Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..

Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..

Komen yang baik2 sahaja ye..

Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

Terima kasih sekali lagi..ya

Soma pill is very effective as a painkiller that helps us to get effective relief from pain. This cannot cure pain. Yet when it is taken with proper rest, it can offer you effective relief from pain.
This painkiller can offer you relief from any kind of pain. But Soma 350 mg is best in treating acute pain. Acute pain is a type of short-term pain which is sharp in nature. Buy Soma 350 mg online to get relief from your acute pain.

https://globalonlinepills.com/product/soma-350-mg/


Buy Soma 350 mg
Soma Pill
Buy Soma 350 mg online



Buy Soma 350 mg online
Soma Pill
Buy Soma 350 mg


EmoticonEmoticon