The Wedding Breaker

Sinopsis The Wedding Breaker

“Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose

Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!

Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.

“What’s so funny?”

“Talking to me?”

“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”

Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!

“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”

“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”

“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”

Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?

“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil


Novel The Wedding Breaker

novel The Wedding Breaker, harga novel The Wedding Breaker, gambar The Wedding Breaker, sinopsis The Wedding Breaker

Harga novel The Wedding Breaker
Semenanjung : RM25
Sabah/Sarawak : RM28


Drama adaptasi dari novel The Wedding Breaker karya Evelyn Rose ini bakal disiarkan di Slot Akasia TV3. Tajuk drama telah ditukar daripada The Wedding Breaker kepada Ariana Rose.


drama ariana rose, sinopsis ariana rose, sinopsis the wedding breaker

Saksikan drama slot Akasia - Ariana Rose
Hari: Isnin hingga Khamis
Jam: 7.00 petang hingga 8.00 malam
28 episod
Tarikh ditayangkan: 31 Disember 2013
Saluran: TV3

6 comments

yes!! tak sabar nk tgk drama TWB..sbb novel dia super awesome!! >.<

dh kmk baca novelnya.. best tp kmk rasa best gik novel evelyn rose 13 jam a380.. hehe

Dah baca novel nya best sgt2. Tahniah pada Iman yang saya cukup kenal. Be the best among the best. Tapi bila tngok drama berdebar sikit .. jln ceta ada lain sikit. Pilihan pelakon memang tepat. Suka dan sentiasa ikuti. Tahniah for the good job.. love CC Yam KKLW


EmoticonEmoticon