Jawapan Jom Teka: Ikan HARUAN

Entry Jom Teka semalam: Sila Klik SINI

Seperti yg korang saksikan
Gif bling2 di atas tu merupakan Ikan Haruan
Susah x korang teka?
Hmmmmmm...senang jer kan..
Ikan Haruan tu turut di panggang skali
Nampak cam mabeles x?
Ermmmmmmm...yummy! yummy!
Actually, ikan bakar tu special utk my cats
Lihat cara potongan ikan tu..setaraf ngn ikan di restoren kan
Nampak ensem, macho, Fuh! berkilau2! 

Mesti korang terpikir kan
Sape la yg rajin kerjakan ikan tu
Haaaaa...Si Mister baik hati, lagi kacak, lagi cool, lagi rajin! 
Siap buang perut ikan, buang insang, buang sisik, siat sana siat sini
Siap!!! Kucing2 pon keriangan
Ikan di potong kecil2
Katanya "Nanti senang kucing2 tu nak makan"
Woooo...bertuah ko kucing
Jumpe tuan sebaik itu

Ikan tu, kwn my hb yg kasi
Oooo...amat2 berterima kasih
Org2 kat sini sume baik hati
Tapiiiii...part2 ikan sungai ni..aku jadi panik!
"Nak buat ape ikan tu? Bukannya kita makan pon" "Bagi kt kucing la" Of course ni dialog aku
Then, Mr. Kacak jwb "Pengsan kang kucing2 tu..kasi ikan besar gedabak gitu2 jer" "Xpe nanti besok I gi panggang ikan tu"
Haaaaa...tu la alkisah nyer

Tahniah pada peneka handal
Didedikasikan kpd Karukord Jagau's yg 'superb HEBAT'
Klik pic di bawah utk link ke blog beliau
Tak lupa juga kepada 18 peneka yg tersasar sedikit..hihi
Terima kasih atas ke-sporting-an anda :)
 Pic for you all

30 comments

hahaha kan betul....timey kaseeeyyy (^__^)

amboi. untung jadi kucingg naa. hehhe

Aisey... Lambat join.. Kalau tak sure Jagau kalah hehe

eza la yang tersasar tu.. hihik :P

ooo...ada teka2 ek, akak ketinggalan ni..samalah akak pun tak makan ikan sungai

kalau ckp ikan keli mcm yg i jawab ritu,mm...tu kire tersasar sikit ke? :P

hahahaha amboi kucing pun makan2 nie
hebat2

ikan tu kalau org makan pun sedap.. lain kali bg kat lady.. lady suke..


p/s : yumida dah kawin ek?

kenyang pusak ya... makan sekok ikan... hehehe

This comment has been removed by a blog administrator.

@kura
mereka2 itu sgt bertuah..kan kan..

@Eza Boom Boom
sasar skit jak..xpa..percubaan yg baik

@Yatie Awang
aah kak..sesaje..tuka entry jap...

@Kathy Tuah
xpa..salah x potong markah bah..

@Mr.Clive
aah...coz..nampak cam lebih kurang kan..mencabar kan..hihihihi

@LadyBird
owh ye ker...ikan cmni byk protein...
aah kak...tp still young forever :)

@eB ezrin
xpe..hihi..thanks coz jd yg sporting gak

@the puffy clouds
aah...mmg glemer utk org berpantang kan..
oic..ikan keli sy x mkn..
bag? sgt ske! jap lg sy terjah erk..


EmoticonEmoticon