Orang Bilang – Wali Band

Lagu Orang Bilang, nyanyian Wali Band ni memang best! Selalu diputar dalam keta. Meh layannnn….

Gambar Wali Band

Bunga Bunga Cinta - Dude Harlino Feat Asmirandah

Yeah…nak share lagi lagu best. Layan je. Coz sekarang ni aku tengah jiwang. Huahuahua… Bunga Bunga Cinta. Nyanyian Dude Harlino Feat Asmirandah.

Bunga Bunga Cinta - Dude Harlino Feat Asmirandah, ost dalam mihrab cinta
OST Dalam Mihrab Cinta: Bunga-Bunga Cinta

Kemboja destinasi percutian idaman! Jom melancong bersama Cambodia Muslim Holiday & Travel

Saya suka melancong! Ke Brunei Darussalam sudah, bahkan bulan Mac ini saya sekeluarga bakal menjejak kaki ke Indonesia dan Thailand. Bercuti bersama keluarga sememangnya menyeronokkan. Ada satu lagi tempat yang saya ingin pergi. Nak tahu? Kemboja! Sering terdengar dari pengalaman rakan-rakan yang ke sana. Kemboja kaya dengan sejarah dan budaya. Lebih-lebih lagi apabila melihat gambar yang dikongsi bersama. Gambar itu sudah cukup memukau diri ini untuk merancang percutian ke Kemboja.

Wanita Syurga Bidadari Dunia – Oki Setiana Dewi

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Hari ni hari Jumaat, hari yang sangat indah. Wokeh nak share lagu nasyid bertajuk: Wanita Syurga Bidadari Dunia. Nyanyian Oki Setiana Dewi. Liriknya menyentuh hatiku.

Wanita Syurga Bidadari Dunia – Oki Setiana Dewi, lirik Wanita Syurga Bidadari Dunia, video Wanita Syurga Bidadari Dunia, gambar Oki Setiana Dewi

Hadiah beg bling-bling & beg kosmetik

Alhamdulillah..rezeki dari rakan blogger. Menerima parcel dari gedung membeli belah terkemuka di Malaysia iaitu dari nile.com.my. Hadiah beg berbling-bling dan beg kosmetik.

 Beg bling-bling
Terpesona tengok beg ni. Sepantas kilat terkenang hari raya. Pakai beg ni jenjalan masa raya nanti, syoknye!

Hadiah notepad Fresh Fruits & envelope comel

Alhamdulillah, rezeki lagi. Menerima bungkusan dari Pos Laju. Bila ditengok. Taraaaa! Comelnye! Dapat hadiah notepad Fresh Fruits dan envelope comel.

memopad
 Notepad Fresh Fruits

Spesifikasi Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 telah dilancarkan di pasaran. Pastinya semua teruja nak tahu berapa harga Samsung Galaxy S5 ni. Termasuklah aku sendiri. Samsung Galaxy S5 direka bagi memenuhi kehendak asas pengguna yang mahukan kamera berkualiti tinggi serta aplikasi mudah untuk membuat suntingan serta memindah naik foto.

Gambar sekitar Bandar Sarikei

Sarikei Sarawak sebuah bandar yang sedang pesat membangun. Selama 4 hari berada di Sarikei, kamera sentiasa ligat beraksi. Ye la, nak ambik gambar, boleh dibuat kenangan. Pada masa yang sama gambar di upload ke blog, agar pembaca boleh melihat persekitaran di Bandar Sarikei. Especially yang belum pernah ke sini, cuci mata :)

Yogurt Yeo’s perisa anggur

Ingat tak hari tu aku story pasal Yogurt Yeo’s perisa oren. Now, nak tayang kat u olls Yogurt Yeo’s perisa anggur. Sedap! Kalau nak compare mana lebih sedap, kedua-duanya aku suka!

yogurt, anggur
 Yogurt Yeo’s perisa anggur

Gambar pemandangan malam di bandar Sarikei Sarawak

Malam tadi, sempat menikmati keindahan bandar Sarikei Sarawak di waktu malam. Mula-mula pergi makan kat medan selera. Then, ke CIMB bank, ke Maybank. Keje ambik duit then masuk balik. Pastinya bukan aku. Tu haaa, orang sebelah.

Sambil-sambil menunggu tu aku snap gambar. Berbekalkan kamera Sony model DSC-W570 yang harganya RM650.00. Ok la kan. Pakai handphone tak berapa nak clear sangat time malam. Nak pakai DSLR takde. Huhuhu… Meh tengok hasil kerja menyenapku semalam.

Nanas mercu tanda Bandar Sarikei

Jika berkunjung ke Sarikei, pasti mata tertancap pada buah gergasi. Tak boleh dimakan, hanya boleh digambar je. Buah nanas. Nanas Sarikei amat popular di Sarawak kerana terkenal dengan rasa manisnya. Sekali rasa, confirm nak lagi! Nyums! Tetibe kecur air liur bila sebut buah nanas. Buat rojak buah sedapnye!

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 kini dilancarkan! Lebih berteknologi dan mempunyai ciri-ciri yang menarik! Agak-agak berapa la harga Samsung Galaxy S5 ni erk?

Baru je bulan lepas aku beli Samsung Galaxy S4. Now, dah dikeluarkan model terbaru. Lagi canggih dari versi aku nyer. Jeles i…hukhuk.. As long boleh call orang, boleh sent mesej pun dah mencukupi. Yang lain tu, kira bonus selaras dengan zaman serba canggih sekarang ni.

Sarikei Sarawak

Pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke Sarikei Sarawak. Perasaan excited! Ye la nak ke tempat baru, haruslah seronok! Hobi aku tangkap gambar. Boleh kasi masuk dalam blog. Ada gak bahan cerita. Mana tahu ada yang refer kat blog aku cari pasal Bandar Sarikei Sarawak ni. Hb pun sporting je, kasi slow itu kereta. Senang aku snap gambar. Takde la blur. Jom sama-sama tengok gambar sekitar di Sarikei Sarawak.

Tayar yang banyak berjasa

tayar kereta, sport rim

See, berkilat-kilat selepas mandi. Tu belum masuk kewangian dia. Berbuih-buih di syampu. Ooops semestinya bukan keje aku. Haish..cuci kereta bukan bidang aku. Kurang berminat. Hihi.. Ni haaa, keje hb aku. Asal hujung minggu je kasi ‘girlfriend’ dia ni mandi. Apa lagi ‘girlfriend’ kesayangannya si berwarna oren ni.

Kenderaan takut untuk dipotong

Wokeh bawah ni merupakan antara kenderaan yang takut untuk dipotong. Pasal apa? Meh kita saksikan gambarnya dahulu. 

kobe, treller, lori
 Lori angkut jengkaut. Lori erk? Ker treller?

Yogurt Yeo’s perisa oren

Tatkala kehausan dek jalan ke sana, jalan ke sini. Aku pun singgah kat peti ais besar. Wokeh, nama je besar tapi peti ais tu bukan aku punya tau. Haha… Orang kedai yang punya. Ni ha, nak tayang kat u olls minuman yang dibeli. Taraaaa!

Yogurt, Yeo’s
 Yogurt Yeo’s perisa oren
Harga: RM1.40

Pemenang Segmen Jom Beramah Mesra

Alhamdulillah, Segmen Jom Beramah Mesra telah pun berakhir pada 21 Februari 2014. Sebanyak 154 calon peserta yang bakal dinobatkan sebagai pemenang. Pemilihan pemenang ditentukan oleh random.org.

CPUV Nuffnang: LANEIGE Serum Intense Lipstick

As salam buat rakan pembaca,


Alhamdulillah, Jumaat lepas pihak Nuffnang berbesar hati memberikan CPUV. Yeyyy… Syukur sesangat.. Janji hado kan..hihihi…

Pemenang Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL)

Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur(DFKL) telah pun disiarkan secara langsung menerusi TV3 malam tadi, 22 Februari 2014. Dush! Lambat pulak nak update. Al maklum la, busy travel 6 jam tadi ke destinasi di tuju. Siapa ada tengok semalam? Best tak? Yumida sempat tengok sekejap then tukar channel lain. Sempat la jugak tengok Nur Fathia, Siti Saleha, Azlee Khairi, Rosyam Nor…sape lagi erk.. Jom tengok senarai pemenang Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur.

Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary

Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary merupakan orang ke-6 terkaya di Malaysia tahun 2014, dengan memiliki aset bernilai RM11.07 billion. Beliau merupakan usahawan Melayu yang telah berjaya dalam karier dan kehidupan. Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary merupakan idola Yumida. Sila senyum :) Haruslah contohi orang yang berjaya kannn…

Jika Itu Takdirku episod 5, 6, 7, 8

Jika Itu Takdirku episod 5
Tarikh ditayangkan: 24 Februari 2014
Azri cuba memberitahu Hakimi tentang hubungan Hakimi dan Umairah pada masa lalu tetapi Hakimi masih tidak mengingati kisahnya bersama Umairah.

MINI GIVEAWAY NOVEL OH NOVEL

KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 22/02/2014

FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA

KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 28/02/2014

2# Topup Giveaway Contest

KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 26/02/2014

GIVEAWAY By Henrietta Jose

KLIK BANNER UTK JOIN

Genre buku diminati: Romantik, Kekeluargaan & Mistik

TAMAT: 28/02/2014

Segmen Pantun Seloka

KLIK BANNER UTK JOIN

Pantun Zumal
Assalamualaikum pembuka bicara,
Bersua lagi kita semua,
Petang ini ada acara,
Segmen pantun seloka untuk semua.

Pantun Yumida
Walaikumsalam..eh eh tiba-tiba ada Cik Ta,
Bersalaman tangan bersua muka,
Macam kenal je macam glamour je tampil anggun jelita,
Jom Cik Ta kita sahut cabaran Segmen Pantun Seloka.

Pesan kat Cik Ta beli ketam biru,
Dibelinya pula perencah masakan pes,
Dalam berblogging jangan suka meniru,
No no no jangan jadi plagiat copy paste.

Duhai Cik Ta sungguh saya tak tahan,
Disuruh goreng ketam tapi dibuatnya dalca,
Entry digarap penuh kesungguhan,
Moga memberi manfaat buat pembaca.

Teruja nak autograph Cik Ta di depan pintu,
Nak di upload ke blog sambil layan burger,
Oh tidak..ingatkan Cik Ta yang dalam tv tu,
Rupanya Cik Ta ni jiran sebelah merangkap blogger.

TAMAT: 28/02/2014

Ladies Closet GiVeAway by effafarhana

KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 01/03/2014

Go Go Giveaway



Mahu giveaway mudah-mudah tapi nak hadiah standard ? jom join segmen nih !

*Follow A Gentleman To Be & Mr Arrogant sahaja . 

*Copy & paste code di sana , habis kerja !

Shafiq mencari 2 Top Referrals dan 1 Pemenang Random

Tamat 27-02-14

GA 1 ANIVERSARY SEMEK dan MAMAT

KLIK BANNER UTK JOIN

UCAPAN BUAT SEMEK dan MAMAT:
selamat menyambut anniversary yg pertama, moga semek dan mamat bahagia. dipercepatkan jodoh semek dan mamat ke jinjang pelamin. nak jugak dengar paluan kompang bergema. lepas tu air mawar direnjis-renjis kat tangan semek dan mamat. sweet gitu. yumida doakan moga semek dan mamat dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan, hubungan bertambah erat dan bertambah-tambah kasih sayang. selamat pengantin baru! eh salah, selamat ulang tahun yang pertama :)

TAMAT: 22/02/2014

Senarai 10 orang terkaya di Malaysia tahun 2014

Tengok je nama orang kaya terus klik! Excited! Siapakah 10 orang terkaya di Malaysia tahun 2014??? Jom sama-sama kita tengok.

Menurut sebuah majalah, gabungan aset 40 individu paling kaya di Malaysia adalah RM217.82 bilion pada 18 Januari 2014, meningkat 11.73 peratus berbanding tahun lalu. Kali pertama majalah itu mula menyenaraikan kekayaan 40 individu paling Malaysia pada 2002, gabungan aset mereka hanya RM41.7 bilion.

Aset bernilai berbilion-bilion. Wooo..beznye! Siapakah mereka?

H12 Media Advertising jejas status glitterati Nuffnang atau tidak?

Berblogwalking dari blog ke blog, Yumida dapati ramai kawan-kawan yang dah pasang iklan H12 Media Advertising di blog masing-masing. Since awal tahun iaitu bulan Januari 2014 sehingga sekarang, pemberian kempen CPUV dari Nuffnang kian menyepi. Dek rentetan itu, rakan blogger kita beralih arah ke media pengiklanan lain.

Termasuk Yumida sendiri, pernah apply pengiklanan Komli. Sehingga sekarang masih menunggu respon dari mereka. H12 Media Advertising? Yang ni Yumida belum apply dan pasang kat blog. Sebab apa? Sebab nak buat kajian dulu. Ianya jejaskan status glitterati Nuffnang atau tidak. Yumida pun hantar tiket pertanyaan pada pihak Nuffnang.

Beli shower Dettol dapat free refill 550 ml

Beli shower Dettol dapat free refill 550 ml
Shower Dettol 950 ml (active) + free value refill 550 ml (cool)
Harga: RM19.40

Semak penyertaan anda: Segmen Jom Beramah Mesra

As salam buat rakan pembaca,

Segmen Jom Beramah Mesra masih berlangsung dan akan tamat pada 21/02/2014 iaitu hari Jumaat esok. Menjemput rakan blogger sekalian untuk memeriahkan segmen ni :)

Senarai peserta telah dikemas kini di bahagian MISTER LINKY. Di minta peserta menyemak penyertaan masing-masing. Andai penyertaan korang tidak tersenarai. Sila masukkan semula url entry penyertaan korang di Mister Linky. Jika penyertaan korang tersenarai sebanyak 2 kali. Sila laporkan di kotak komen di bawah. Thanks :)

Hadiah chewable sugarcane, lip contour Lancome, beg, kerongsang, shawl, sarung tangan, socks, toothbrush, facial soap & bookmark

Syukur Alhamdulillah, rezeki lagi. Banyak woo… Agak excited bila menerima kotak bungkusan dari PosLaju. Bersegi-segi bentuknya, bila digoncang bunyi berkrek-krek. Haruslah suspen kannnn.. Apakah isi kandungannya…. Jengjengjeng…

Hadiah Pashmina, socks & craft

 Alhamdulillah..rezeki dari rakan blogger. Menerima sehelai pashmina berwarna hitam. Juga menerima sepasang stoking warna hitam. Rasanya stoking ni untuk stoking bersolat tu. Lembut kainnya. Dapat craft comel kaler oren. So kiut!

Yeo’s pilihan hatiku

Jenama Yeo’s sudah tidak asing dalam diri Yumida. Kebanyakkan barangan dapur sama ada minuman atau makanan, tertera Yeo’s pada label pembungkusan. Mengapa harus Yeo’s? Jenama lain tak berkenan ke? Bukan tak berkenan, Yeo’s dah sebati dalam diri ini bermula dari generasi turun temurun dari ayah dan emak.

Melalui pengalaman Yumida sendiri, produk Yeo’s menampilkan bahan mentah berkualiti, bersih, halal! Sememangnya rasa berpuas hati dengan penggunaan produk Yeo’s. Sentiasa memberikan mutu terbaik kepada pelanggan mereka, haaa macam Yumida ni la. Jom selongkar diari Yumida bersama Yeo’s.

Segmen Jom Beramah Mesra

TAMAT
Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

USB Travel Adapter

Memandangkan bateri handphone mudah habis, tercari-cari gak alat untuk mengecas bateri handphone. Powerbank belum ada lagi. Even setakat ni Yumida dah dapat hadiah 2 powerbank, tapi kapasiti powerbank tu tak dapat menampung jumlah mAh bateri handphone.

Semalam keluar, beli barang dapur. Sempat la jugak cuci mata, nengok barang-barang lain. Then, mata tertancap kat satu benda. USB Travel Adapter!!!! Wooooo…harga pun murah!

Motivasi seekor semut - Apa kata anda?

Motivasi seekor semut - Apa kata anda?, semut, serangga, kata-kata semangat, motivation

Hebatnya kisah seekor semut. Tentang kerajinannya, kekuatannya, semangat saling membantu sesama sendiri. Kita pula bagaimana? Inginkah kita menjadi seperti ciri-ciri dalam semut tadi?

Episod akhir Ariana Rose catat 4.5 juta penonton

Sekalung tahniah diucapkan buat team produksi Ariana Rose atas kejayaan mencatat 4.5 juta penonton bagi episod akhir Ariana Rose. 4.5 juta penonton…banyak tuuuuuu! Sure terdiri daripada u olls semua. Kan kan? Ngaku cepat. Yumida pun siap record lagi episode akhir Ariana Rose ni, takut terlepas. Kang tak tahu ending drama ni, asyik teringat-ingat pulak jadinya.

Blog personal versus blog kontes

Rentetan entry:

Ada rakan blogger ajukan soalan, blog Yumida ni blog personal ker atau blog kontes?

Tips pengisian blog personal

Thanks diucapkan buat semua pembaca yang menyumbangkan buah fikiran untuk entry yang ni: 

Begitu banyak pendapat yang disharingkan oleh rakan blogger kita. Terbaik! Sebelum ni, Yumida pun ragu-ragu…ermmmm apa yer benda yang terbaik untuk dimasukkan dalam blog personal ni. Rupanya mudah je! Meh kita lihat idea bernas dari rakan blogger kita berkaitan apa yang perlu kita isi dalam blog personal.

CPUV Nuffnang: McDonald's 2014

As salam buat rakan pembaca,

Alhamdulillah, Jumaat lepas pihak Nuffnang berbesar hati memberikan CPUV. Selepas sekian lama CPUV menyepi, now diberi tawaran beriklan kempen CPUV. Syukur sesangat..
  
CPUV Nuffnang: McDonald's 2014
Kempen CPUV kali ni datangnya dari McDonald's 2014

McDonald's 2014, burger
Info lanjut layari: https://www.facebook.com/My.McDonalds

Nampak sedap kan? Nampak menyelerakan..kan kannn? Ada diskaun tau burger ni. Nak tahu..Nanti klik bila iklan burger ni keluar erk..

Hope lepas ni makin meriah pemberian CPUV. Juga tawaran menarik yang lain dari Nuffnang. U olls ada dapat tak CPUV ni? Ada kan? Cer check…

Artikel menarik berkaitan Nuffnang:

Peserta Fear Factor Malaysia musim Ke-2

Fear Factor Malaysia musim Ke-2 kini kembali! Menampilkan 16 selebriti yang bakal berentap menyahut cabaran!

Senarai peserta Fear Factor Malaysia musim Ke-2 tahun 2014:

Ariana Rose meletup! Bakal difilemkan!

Drama yang diadaptasi daripada novel The Wedding Breaker, Ariana Rose yang disiarkan di slot Akasia TV3 mendapat sambutan hangat daripada penonton!!! Ariana Rose terus berada di dalam ‘trending’ meskipun dramanya sudah berakhir pada Khamis lepas. Meletup-letup you…… Ziela Jalil selaku penerbit drama Ariana Rose, berasa terharu dengan sambutan hangat dari penonton.

Jika Itu Takdirku episod 1, 2, 3, 4

Jika Itu Takdirku episod 1
Tarikh ditayangkan: 17 Februari 2014
Enam tahun telah berlalu, Hakimi disahkan menghidap penyakit amnesia selepas kemalangan jalan raya. Dr. Hamza cuba untuk menyembuhkan penyakit amnesia Hakimi.

Segmen : Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah

KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 28/02/2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :
AHR Boutique, WA beauty E'Shoppe, Syiela d'beauty, Zinnia Z A Zinnia, Puteri Jelita Shoppe,
Annia's Health & Beauty Shoppe, Dedeqdewishes Boutique,
Nurul Yui Collection, Nini Bizshop, Reddelima.com


Pon! Pon! Pengumuman gempar! Giveaway gempak kini dilancarkan! Diminta semua para blogger untuk turut serta memeriahkan Giveaway 5K Dunia sebenar Shida.
  

Kereta biru berkelip-kelip,
Orangnya sweet bak bunga Tulip.

Wajah blog penganjur Giveaway 5K Dunia sebenar Shida. Biruuuuuuu…


Pen merah pen biru,
Bagi kat Shida pen biru mesti dia terharu.

Jom kita lihat syarat penyertaan GA ni.


Haaaa…simple je kan syaratnya. Semua boleh join punye la. Tapiiiiiiii..hadiahnya banyaaaaaaaak! Jom kita terjah!


SENARAI HADIAH Giveaway 5K Dunia sebenar Shida


Haaa…meh la join. Hadiah banyak. Bez woooo…



 Di kesempatan ini, Yumida nak ucapkan kat Shida… Selamat menyambut kehadiran follower ke 5 ribu lebih. Yumida nak cakap… “Fuh yooooo! Banyak tuuuuuuu!!!! Tahniah diucapkan!”. Pastinya memberi suntikan semangat buat Yumida dalam berblogging ni. Follower Yumida nak menghampiri 4k. Alhamdulillah, sememangnya dunia blogging ni melebarkan jalinan ukhuwah sesama rakan maya. Of course nak macam Shida, 5k… Tapi lama lagi la..haha. Tak banyak peminat ni.

Apa pun, moga platform blog ni memberi manfaat buat diri kita dan juga buat pembaca lain. Go go go! Berkarya dan terus berkarya….. Last but not least, jom jom jom…..

Fantastic Giveaway By Syaza



Fantastic Giveaway By Syaza
Due date : 22 Mac 2014

Banyak Hadiah Menarik Menanti Anda !

Top Refferal (1 pemenang)

1 Blouse
1 Novel "Gadis Berniqab"
1 Shawl from Madinah
1 set produk kecantikan bernilai RM 40
1 helai shawl ( 2 ton )
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Top Refferal Kpopper ( 1 pemenang )

1 Peplum Blouse
1 set Exo December Fridge Magnet
1 Baju Infinite + 1 random button Exo
1 EXO Lay The Celebrity Poster
1 EXO Kai The Celebrity Poster
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Random
Skirt x 2
T-shirt Running Man x 1
Smurf Shoes Hp Plug x 1
Bantal berharga RM 50 x 1
Tudung bawal x 1
Tudung Bawal Plain x 1
Glitter Shawl x 1
1 Cathy Doll + 1 Compact Powder
Heartshape Stick x 1
Mustache Stick x 2
Cute Keychain x 2
Keychan Bear x 2
1 Hairclip + 1 Brooch x 2
4 bookmark + 2 brooch x 2
Topup RM 5 x 1
Topup RM 10 x 1
Baucer diskaun 10% x 5
Baucer diskaun RM 3 x 5
Transparent Header x 2
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5 x 1



*************************************************************

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet menjual pelbagai jenis pakaian yang sangat cantik dan membuatkan anda sentiasa tampak
bergaya . Harga pakaian yang dijual semuanya amat berpatutan . Antara salah satu koleksi Elvee Exclusive Closet
ialah Princess Maxi Dress . Ala-ala princess gitu :)

Photo

Berminat ? Lekas hubungi Elvee Exclusive Closet di Facebook .

*************************************************************

Butiran Diri Saya

Nama Fb : Yumida Huda
Nama Twitter :  Yumida
Nama Instagram : ----

Syarat Longgar :

Link share gambar ElveeCraft :--
Link Join Giveaway Luhan Wife :--
Username WhoAA : --

Kalau korang tak buat syarat longgar tu pun takpe :)

SIMPLE GA : 5 tanda patut tinggalkan je lelaki tu.

1. Tak ada wawasan atau impian
 seorang lelaki patutnya memiliki impian atau perancangan untuk masa depan. Kalau dia sendiri tak tahu apa dia nak, mesti dia pun akan terus hidup macam tu tanpa arah tuju. Ambil contoh- Korang dah kapel, sekali tanya bila kita nak kahwin?. jawapannya "tak tahu". OK!. that's the cue for you to leave him. If the guy is serious enough, he will create something or come up with a plan. Bercinta nak, kahwin tak sudi!. macam mana tu?

2. Tak serious dalam sesuatu
Lelaki yang tidak serius dalam melakukan sesuatu mempunyai prinsip yang tidak tetap. Pendiriannya berubah-ubah. Baik hatinya, perasaannya, kesungguhannya dan bermacam lagi. Dalam hubungan, mereka akan sentiasa bersikap sambil lewa. Tidak benar-benar mahu melaksanakannya. Contohnya, suatu hubungan telah terbina sekian lama. Apabila berbicara soal kahwin, mereka akan mengelak. Mencipta berbagai alasan. Sebab musabab tidak dapat berkahwin. Lelaki yang serius dalam perhubungan, akan mencari jalan bagaimana untuk melangsungkan perkahwinan. Jika ianya berkaitan duit, mereka akan meminta suatu tempoh agar duit dapat dikumpulkan untuk melangsungkan perkahwinan. Ianya termasuklah dalam mengambil hati kita sebagai pasangannya. Tiada usaha untuk membahagiakan kita, membiarkan kita dengan perasaan kita sendiri. Umpama kita sorang je yang bertepuk sebelah tangan, tapi dia…buat don’t know je. Sikap acuh tak acuh. Terdetik di hati, siapa kita dalam hidup mereka? Mahukah kita menjalinkan cinta dengan lelaki yang tidak serius dalam perhubungan?

3. Lelaki bermulut murai
Mereka yang suka bercakap, bercakap dan bercakap. Bercakap benda yang tidak berfaedah. Kengkadang apa yang dituturkan tiada mesej. Umpama bercakap benda yang sia-sia. Orang sebegini jenis yang bukan suka mendengar. Menurut sebuah hadis, lelaki yang banyak bercakap, keras hatinya. Tidak mahu mendengar pandangan orang lain. Hanya mahu pendapat dirinya sahaja diterima. Jadi bagaimana dengan pendapat orang lain? Pentingnya dalam perhubungan untuk menjadi seorang pendengar yang baik. Mendengar apabila pasangan kita meluahkan perasaannnya, meluahkan masalahnya..agar sama-sama mencari jalan penyelesaian. Kalau jenis yang banyak bercakap juga tak mahu mendengar pendapat orang lain, hancuslah perhubungan kita. Itu baru couple, kalau dah berkahwin lagi banyak cabaran, dugaan dan masalah yang menimpa. Better kita tinggalkan lelaki sebegini dan mencari pengganti seorang pendengar yang baik.

4. Suka mengungkit
Pasti sakit hati kita apabila pasangan kita suka mengungkit! Mengungkit akan barang pemberiannya, mengungkit akan wang yang telah dibelanjakan olehnya, mengungkit akan pengorbanan masa dan tenaga mereka dan sebagainya. Lelaki yang suka mengungkit membuatkan kita berasa tidak dihargai. Rasa tersinggung..semestinya! Membuatkan kita sentiasa berkecil hati. Sanggupkah kita hidup bersama lelaki yang suka mengungkit??? Seorang lelaki yang benar-benar mencintai kita akan mengikhlaskan setiap perbuatannya. Ikhlas akan pemberiannya, pengorbanannya. Isu ungkit-mengungkit tidak akan timbul. Pasti membina hubungan yang bahagia. Umpama kata pepatah ‘give and take’. Yang sorang bagi, yang sorang lagi menerimanya. Pasangan anda jenis suka mengungkit? Tidak ikhlas dalam perhubungan? Tinggalkan sahaja. Moga anda menemui pasangan yang ikhlas berkorban demi mencintai anda.

5. Lelaki yang panas baran
Menyeramkan bila kita mendapati pasangan kita seorang yang panas baran. Tidak boleh tersilap sedikit, habis barang-barang menjadi tempat meluahkan kemarahan! Menyepak kerusi, meja, memecahkan pasu, membaling handphone. Huish…dahsyat! Lagi parah andai kita ditakdirkan menjadi isterinya. Bukan sahaja objek di rumah menjadi tempat melepaskan marahnya tapi badan kita. Lebam di sana sini. Malah kes penderaan suami terhadap isteri sekarang ni makin meningkat. Jika kita mengesan adanya sikap panas baran pasangan kita. Baik kita berundur, putuskan hubungan. Biar hati kita kecewa dek cinta tak kesampaian, jangan sampai badan kita luka berdarah dek tempias kemarahan.

NAK JOIN? KLIK SINI

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

1622047_241627892686141_280465934_n
KLIK BANNER UTK JOIN

BUAT TENGKU BUTANG:
SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN. MOGA SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI DAN BAHAGIA DI SISI INSAN TERSAYANG. HAPPY BIRTHDAY :)

TAMAT: 28/02/2014

#1 Topup Giveaway Contest


KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 15/02/2014

Yes Boss

Sinopsis Yes Boss
 Tidak sesuai kerja di Pizza Hut, Aryana masuk pula di McDonald’s. Tidak suka di McDonald’s pergi pulak Jaya Jusco. Sudahnya setiap tempat tu pun paling-paling lama pengalaman yang berjaya dikutip adalah selama dua bulan sahaja. Bukannya dia koman sangat. Lulusan universiti tu… tetapi nasib tidak menyebelahinya terutama sekali ketika sesi temu duga pegawai kerajaan.

Jika Itu Takdirku

Drama Ariana Rose telah pun berakhir. Kepada yang ingin mengetahui episod akhir Ariana Rose boleh klik di SINI. Slot Akasia TV3 mempersembahkan drama terbaru iaitu JIKA ITU TAKDIRKU.

Sinopsis Jika Itu Takdirku
Sementara menunggu kesempurnaan, mungkin awak boleh belajar mencintai saya dulu.
— Hakimi Ehsan

Ending Ariana Rose

Majlis perkahwinan Ariana Rose dan Tengku Adam Kamil berlangsung dengan meriah. Ariana cukup bahagia berada di sisi Tengku Adam, suaminya. Turut diraikan bersama dengan kehadiran Liyana (bekas kekasih Tengku Adam), Ramzul (rakan lama Tengku Adam) dan Harith (bekas majikan Ariana).