Pencil Sketch

Jom layari www.picnik.com utk mengedit gambar

Artistic: Pencil Sketch

Awan Berkepol - Zasssssss!!!









Nelly The Strange sudah buka bloglist baru untuk saya


Tag kpd:

Oh My SonFruit :)

Oh...anak2 buahku..sudah besar sekarang
Pantang tengok barang make-up
Kompom datang mengegehkan diri
Ada bakat jadi JUNIOR MAMI JARUM TAK?

Dedek Besar say PEACE!

Dedek Kecik - Model Nokia

Cuba Teka di mana kerusi Dedek Kecik?

Menggoda korang tak???  :)

Refleksologi


Sesape yg belum mencuba urutan refleksologi ni...Try la cuba...Xde la sakit yg teramat...bez! Klo urutan pada bahagian kaki sahaja bayaran RM30.00. Tapi untuk seluruh badan n kaki bayaran RM55.00.
Byk manfaat yg blh kita dpt. Refleksologi diperakui berkesan pulihkan sistem badan selain meredakan kelenguhan.

FAKTA: Kelebihan Refleksologi
Melancarkan pengaliran darah
Meningkatkan daya tahan individu
Mengurangkan risiko tulang reput
Menyeimbangkan kedudukan badan
Melancarkan pergerakan
Menguatkan otot kaki
Mengurangkan risiko kencing tidak lawas
Menguatkan tulang dan pinggul
Mengurangkan risiko sakit sendi
Mengurangkan rasa letih
Mengelak risiko sembelit
Mengurangkan masalah usus
Mengurangkan masalah pada bahagian peranakan

Demo....aiya! aiya! aiyaaaaaa!!!!!

WW


Koyong

Koyong a.k.a Siput Babi 

Koyong lonely
VS.
Koyong berdating
Bila lihat koyong ni, aku teringat rancangan "Bersamamu'' menerusi TV3 yg pernah memaparkan kisah sebuah keluarga miskin yang memakan Koyong. 

Malahan, Koyong juga  dijadikan menu dlm restoren Indonesia. Hmmmmm...rasa yummy x? Koyong blh dijadikan sate, sup dan belacan. Kreatifkan... Tak terfikir pulak Koyong ni blh dijadikan sbg belacan.


CUBA TEKA:
Kenapa Siput Babi jalan lambat???


Koleksi Soal Jawab Agama
Hukum Makan Siput Babi
Siput babi atau dalam Bahasa Arab disebut halazun, diperselisihkan ulama tentang hukumnya. Imam Malik dan fuqaha Malikiyyah berpendapat bahawa halazun barriy (siput babi) halal dimakan. (Al-Mudawwanah 1/542). Manakala sebahagian ulama berpendapat: Ia haram dimakan. ِAntaranya Ibn Hazm dalam Muhalla (7/405).
Masalah ini adalah masalah ijtihadiyyah. Yang mengharuskannya berpegang kepada asal hukum makanan adalah halal sehingga ada nas yang mengharamkannya. Manakala yang mengharamkannya berpendapat ia bukan haiwan yang disembelih, kerana tiada leher. Maka jika ia mati, ia adalah bangkai.
Bagaimanapun, pendapat yang lebih ihtiyat (berjaga-jaga) ialah pendapat yang mengharamkannya. Wallahu A’lam

Saya Tahu Blog Saya Terbaik

Jom join n klik di sini:

1.      Sila buat entri yang bertajuk 'saya tahu blog saya terbaik'
2.      Dalam post itu, korang boleh review blog soofiyah kalau korang nak.. Nak juga blog soofiyah kena review
3.      Soofiyah tak akan inform dekat korang yang soofiyah review blog korang. Korang kena alert sendiri
4.      Soofiyah akan reiew blog pada jam 1 pagi *bukan tiap pagi
5.      Maaf, soofiyah akan review blog mereka yang tutup aurat. Lelaki & perempuan
6.      kalau dah buat entri, sila komen bawah ini untuk bagi url entri korang.. Bukan url blog, ok?
7.      Tiada sebarang jaminan untuk peningkatan traffic blog
8.       Buat masa ini tiada tarikh tutup


Segmen : Adore Your Arts Part II

Segmen dipetik dari Afhafizah 


Syarat
-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part II"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia.Terpulang samada nak edit atau tak.
[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkan http:// dan www.
*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^

Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua gambar  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 gambar yang menarik dan berseni akan dipilih sebagai pemenang.

Tempoh segmen
23Jan 2012>>>29Jan 2012[jam 11:59pm]

Tajuk Pic: Silau
Memandangkan saya ni pencinta keaslian
Pic ni ori tanpa di edit

Hujan & Doa


Doa ketika hujan: 


اَللَّهُمَّ صَيِّبًا نَافِعًا 


Allahumma Shoyyiban Na’fian 
"Ya Allah turunkanlah hujan yang bermanfaat" 
(HR. Bukhari)

 Berdoalah ketika hujan krn waktu itu doa mustajab: 
“Dua doa yang tidak pernah ditolak ; doa ketika waktu adzan dan doa ketika waktu hujan”. 
(HR. Hakim/dishahihkan oleh Adz-Dzahabi ).

 "Ya Allah, permudahkanlah segala urusan seharianku & murahkanlah rezeki hambaMu ini. Amin"

 “Allah Maha Lembut tadbirNya (serta melimpah-limpah kebaikan dan belas kasihanNya) kepada hamba-hambaNya; Ia memberi rezeki kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut peraturan yang telah ditetapkan), dan Dia lah Yang Maha Kuat, lagi Maha Kuasa.”

Dear Sis Afhafizah

Yeyyyyy...dpt tempat ke-4
Makasih kpd penganjur nyer yer...






Awan

Bukan awan nano erk..
Bukan jugak awan yg terpilu
Ni....awan gebus..
Pemandangan sekitar berek
Jom dongak ke langit!






Segmen Review Belog


Dicelup and dicop dari blog Azzah. Jadi pada sesiapa yang nak blognya azzah promote dan review,ikut syarat mudah seperti dibawah:

1-Buat entry ringkas dan tepek header azzah dalam entry tu.
2-Letak url entry korang dalam kotak komen entry ni.




Tu jer..Gila mudah syaratnya.
Tarikh tamat tak ada.Pendek kata sampai bila-bila.Bila ada masa free je,blog korang akan di review dan di promote dalam blog Azzah ni. Jom Join sekali !!!

Bebudak Riang Ria









Ahaaaa...Senget!






























Please Use Me


Woooo....hepi sudah  :)
My baby dah boleh melihat alam siber
Berkat pertolongan Encik Garang
Tengkiu......Lop U!

Melangkah Pergi

Berakhirnya....
Edisi penjelajahanku
Welcome back
Ke Tanah Airku tercinta






*Still pilu mengenangkan my baby