Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI

Jom ramai2 klik Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI

Caranya begini .. Korang pilihlah mana mana blog yang korang berminat ( yang join segmen ni saja ) , kemudian tinggalkan komen di blognya .. Tulis " SAYA BERMINAT NAK MENUKAR LINK DENGAN AWAK " Mudah kan???? Berikut merupakan senarai Blogger Aidilfitri yg tinggalkan komen kt sini.

Senarai BLOGGER AIDILFITRI:
http://sayurlemak.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://kakkoii-me.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://qesahqaseh.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://anarahman22.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://qasehsuchi82.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html http://www.abhamz.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://www.linazlina.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://encikizzul.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://fyapelangi.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html

http:/kisahkami83.blogspot.com
http://irrahady.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html http://mrbaiz.blogspot.com/
http://ourkizuna.blogspot.com
http://sumimie-miau-miau.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/08/aidilfitri-ben-ashaari.html
http://eiz1004.upprofits.com/
http://ezzaalias.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html

http://oasisofheart.blogspot.com/
http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/
http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/
http://wardahalisya.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html
http://idafirdausi79.blogspot.com/

























AKU ANAK MALAYSIA MERDEKA

Nak join contest AKU ANAK MALAYSIA MERDEKA ni.. Korang kena link dulu dgn entry DEZAMAN COTTAGE

“1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera” merupakan tema Hari Kemerdekaan kita pada tahun ini (2011). So, sebagai anak jati Malaysia..banyak kelebihan yang dapat kita manfaatkan hasil daripada usaha pemimpin2 negara kita yang terdahulu sehinggalah kepimpinan Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Hj Abd Razak.

Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan diyakini akan menjana satu transformasi ketara, ke arah sebuah negara Malaysia yang maju, didokongi oleh rakyat yang utuh perpaduannya dan tinggi mertabatnya pada pandangan dunia.

Sebagai anak Malaysia yg sudah merdeka kali ke-54, adakah kita mengenal dan memahami sepenuhnya erti kemerdekaan yang sejati dan hakiki???

Semoga kita semua menjadi anak Malaysia yang merdeka mengikut erti kemerdekaan sebenar berlandaskan pelbagai aspek berikut;

Kemerdekaan bangsa, mengikut politik terlepas daripada penjajahan lain-lain bangsa. Bangsa kita itu dapat berkuasa dan menentukan hala tujuan mereka dan bebas bangsa kita daripada ideologi buatan manusia. Yang mendapat tempat dan menjadi sistem hidup adalah sistem Tuhan Yang Maha Pencipta, yang dunia ini adalah milikNya dan kita juga kepunyaanNya.

Kemerdekaan ekonomi bermakna tidak ada monopoli oleh seorang atau satu golongan. Tidak ada penindasan, tidak ada sekatan, tidak ada penzaliman. Pengagihan kekayaan diratakan kepada semua rakyat jelata mengikut kebolehan, kemampuan serta keperluan.

Kemerdekaan fikiran bermakna semua rakyat boleh memberi pendapat dan fikiran, tidak ada ketakutan dan kebimbangan untuk memberi pandangan.

Kemerdekaan kebudayaan bermakna setiap bangsa ada identiti yang tersendiri dari sudut pakaian, pergaulan dan lain-lain lagi. Corak hidup berasaskan budaya sendiri, bukan ditiru dari budaya luar.

Kemerdekaan pendidikan bermakna semua orang diberi peluang untuk menerima pelajaran dan setiap orang diberi galakan untuk menerima pengetahuan mengikut bidang yang diminati. Yang patut menerima bantuan kewangan untuk pelajaran diberi peluang dan tidak ada diskriminasi tidak ada kroni yang menghalang.

Kemerdekaan agama bermakna setiap orang bebas amalkan agama yang diyakinkan.Masing-masing tidak boleh menghina tidak boleh memusuhi antara satu sama lain kerana agama.Tetapi tidak salah membuat penjelasan mencari kebenaran agar setiap orang dapat menganut agama yang jelas lagi terang kerana kebenaran itu hanya satu yang datang dari Tuhan.

Ada satu kemerdekaan yang amat penting dilupakan orang di mana kemerdekaan itu orang tidak ambil kira bahkan melupakan. Padahal dia penentu kebahagiaan dan keharmonian hidup dalam pergaulan manusia, bahkan penentu seseorang apakah ke Syurga atau Neraka. Kemerdekaan apakah yang dimaksudkan?

Merdeka daripada hawa nafsu yang jahat merosakkan manusia yang merosakkan diri sendiri dan merosakkan orang lain bahkan harta benda iaitu merdeka daripada mazmumah yang memusnah kepada mahmudah yang indah dan membahagiakan. Bebas daripada hasad dengki, sombong, pemarah, jatuh menjatuhkan yang memusnah. Merdeka daripada dendam kesumat, bakhil, tamak, penakut, pemalas dan culas. Riak, megah, mencari nama, ingin glamour, yang ramai orang tersinggung dibuatnya.

Diganti dengan kasih sayang, merendah diri, lemah lembut yang digemari dan jadikan pemurah, rajin, berani, bekerjasama, maaf bermaafan sebagai budaya. Ikhlas, lapang dada, bertolak ansur, hayati hati. Cintakan Tuhan, takutkanNya, dan mendekatkan diri kepadaNya.

Inilah dia yang dikatakan ‘Kemerdekaan Sejati’. AKU adalah ANAK MALAYSIA MERDEKA!!!

Blogger bertuah kena tag:
Nur Eyda
AmyLiana
POP
Elih Japahar
salwaismail

Arghhh..Dah Dpt! Yes!!!

Tengkiu to iMBobo & SUTERA KASIH...atas ke-pay attention-anmu.. Akhirnya..berjaya jgk! Yes!

Hati tgh gumbiraaaa...lalalalala...welcome back my blog!

Segmen : SAYA BLOGGER PRIHATIN !

Jika anda seorg prihatin seperti saya jom ramai2 klik sini!

SAYA SOKONG TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA IRM
http://irmblog.org/2011/07/serious-drought-in-somalia-affecting-livelihoods/

Salam Ramadan semuanya...

BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH

Jom santai2 bersama Abg Ben..sambil ringan2kan jari mengelik info selanjutnya disini.

Ben Ashaari tanya MENGAPA WANITA CURANG ???? Jawapan aku ialah....

Tiada kesungguhan dalam bercinta
Pernah dengar...."Aku separuh mati cintakan dia...tp pernahkah dia menghargai segala pengorbanan yg aku lakukan!!!!" Haaaaa...dari sini kita blh nampak sebelah pihak mencurahkan segala2nya utk perempuan ni.. Termasuklah dr segi wang ringgit, masa, emosi n etc.. ttp jika tiada kesungguhan dari sblh pihak pulak..hubungan pastinya tidak akan ke mana. Jadi utk menghasilkan hubungan cinta yg ideal, harus ada pergandingan bahu antara 2 pihak utk jayakannya. Salah siapa??? Sang lelaki la..Tuhan kurniakan otak utk berfikir..jadi gunakan akal utk memilih yg terbaik..

Sebab wanita itu cantik + pretty!
Pernah lihat..sang kekasih...fuh....cun melecun! Pakcik2 tengok pun tergoda jiwanya.... Tapi bila lihat plak sang arjuna nya.. "Alamak! Ini ker buah hatinya? Biar betul engko ni?" Haaaaa...dari situ kita blh assume betapo ensom si lelaki ni kan..So, ukur baju di badan sendiri.. Klo nak yg lawa2 jer..kena ade kos yg akan diterima... Yer x?

Bila girl sudah jemu SETIA
Kebanyakan perempuan lbh setia drpd lelaki.. x percaya ker? kena percaya jgk! sbb aku yg ckp! Betul! X tipu! Coz lelaki ni hanya ade 1 nafsu jer.. 2 psl kot..ade link2 ngn girl lain.. So si girl yg dh lama couple ngn lelaki ni..mula2 mmg ar setia 1000%.. klo berdepan ngn lelaki sebegitu, sampai bila nak bertahan kan.. so prinsip setia mula berkurangan..hingga merudum ke 1% sahaja. Jadi klo girl yg sdh jemu setia ngn mamat sebgini..harus ada perasaan curang!



Segmen: Saya nak join bloglist Lily

Jom bersegmen bersama Cik Liliy yg comei lotei..Ramai2 klik sini..


Syukran Jazilan Kasiran

Syukran Ya Allah di bulan Ramadhan yg ke-10, aku tlh dikurniakan rezeki yg x disangka2.. Sememangnya, Engkaulah Maha Pemberi Rezeki sekelian alam..

Doa Syukur Nikmat

اللَّهُمَّ أَعِنِّى عَلَى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِكَ

“ Yaa Allah..Bantulah hamba untuk (sentiasa ) mengingati-Mu, bersyukur kepada-Mu, serta memperbaiki ibadahku kepada-Mu.”

Doa ini Rasul wasiatkan kepada Muadz bin Jabbal agar sentiasa dibaca setelah solat. (HR. Abu Dawud, dengan sanad shahih –riyadhusshalilhin, hal 488)


Istana Biru Nak Berkenalan

Ingin berkenalan dgn puteri di istana? Ingin mengetahui diari2 puteri? Ingin dikomen oleh puteri? Meh kita klik link ini ramai2... Istana Biru Nak Berkenalan

Be4 join kena jwb soalan yg diajukan oleh hulubalang2 pihak istana...

Nama Samaran : Yumida

Asal Usul Nama : Gabungan nama with my lovely hb... Xnak guna nama asal coz xnak glamour..konon2 la...

Suka tak nama ni?: Of course la! Unik..jarang ade org nama ni...

Sifat saya yang baik: Suka senyum kt sesape pon.. mudah kesian esp pd binatang

Habit yang buruk: Malas gi kenduri, malas tolong org, ske pikir -ve, level confident lemah, org kata sy pndiam..rsnya xkot..sy rs peramah..tp sbb org cakap gitu so sy pon letak la ciri tu kt sini..

Itu je la...ampun tuanku beribu-ribu ampun! Sembah patik harap dijunjung...

Segmen Promote Blog [kotak bulat]

Perhatian!!!! Kotak bulat tgh buat segmen promote blog.. Mari2 adik kakak tekan sini ramai2..

Penyertaan ditutup kol 10.00 mlm ini waktu Malaysia.. Jgn ketinggalan yer...

Jom Join Bloglist Myna!!



Blogger bertuah utk mdpt tag ialah;

BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI


Segmen terhangat ni dianjur oleh Ben Ashaari..Mari3x klik sini cepat2!

Segmen ni aku tahu dr blog aku yg aku kategorikan dalam My Blog List aku. Boleh lihat disini yer YUMIDA. Yelah kan..aku kan peminat Abg Benten ni..mesti la aku masukkan blog dia dlm list aku.

Latar blkg blog aku ni juz simple.. Aku ske terjah blog org n tinggalkan jejak.. Juz sesaje nak menyibuk..hehe.. Blog aku ni jns personal coz aku ske letak citer yg merapu psl aku... Then semestinya ade pic! Aku kan camerawomen.. Yg penting blog aku kaler pink! Sbb aku ske! Tu jer yer..nak tahu selanjut nyer, meh kita ceciter sm2..

HAPPY BERBLOGGING SEMUANYA...


Link yg dah kena terjah:
1. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/08/papa-ben-ajak-kenal-blog-ini.html
Template kita sm la!!! yeye...hati kita kaler pink! ske tgk banner gula pelangi punye...
2. http://inspirebunny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Nice blog Cik Bunny..mmg blog berinspirasikan sendiri!
3. http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Nice blog..penuh informasi!
4. http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/2011/08/encik-ben-ajak-kenal-blog-ni.html
Kata2mu penuh berinspirasi...org kata practice make perfect! sy pon sm jgk.. dulu x reti nk tulis ayat sndiri..asyik copy n paste psl news lam blog..last2 berani la jgk keluarkan idea tersndri..tp citer yg merapu2 la..haha..
5. http://aimanayie.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-ku.html
Belog yg nice...
7. http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Purple itu cantek! Org Swak...owh yearh! Welcome2...
8. http://cinonetstory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.htmlhttp://www.blogger.com/img/blank.gif
Hello...hello...blog die ade hello kitty yg kiut miut!http://www.blogger.com/img/blank.gif
9. http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Template blog yg cantik! ade conteng2! belog yg berinformasi jgk..
10. http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenali-blog-ini.html
Blog yg padat info, artikel, segmen agama n etchttp://www.blogger.com/img/blank.gif
11. http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Blog yg sempoi n ringan2...ade love pd template..plg penting ade kucing jgk..
12. http://missgaban.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Miz Gaban punya..ingat crita kartun dulu2...template kaler biru..biru itu laut..biru itu romantik!
13. http://misskamalia.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Blog yg comel secomei org nyer..
14. http://amyliana86.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Template sunggoh pinky! i like!
15. http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Template yg cantik ala2 batik gitu. Info yg sntiasa update..
16. http://beehac.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
Kiut nyer blog cik epal ni... blog yg penuh info n guide utk para blogger make up kan blog msg2..bgs3x.....
17. http://mohdnaser.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ben-ashaari-ajak.html
Belog yg sntiasa up to date...empunya blog ni rajin..
18. http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-
blog-ini.html

Sememangnya blog berilmiah...

My mimiew...mmuah!


Pasangan romantik (Komeng & Puteh)



Segmen Simple : Nak Join Bloglist Nasz Bulan Ogos 2011


Segmen Simple : Nak Join Bloglist Nasz Bulan Ogos 2011 ini dikelola oleh Mr. Mohd Naser..Klik sini utk penerangan lanjut..

Ok...1st sekali nak wish congrats kat Mr. Mohd Naser ni sbb dicalonkan dalam entry Ben Ashaari title nyer Blog Pilihan Ramadhan 1432H #1 semalam. Hrmmm bulan Ogos ialah bulan Syawal..yg mn hari yg di tunggu2 oleh umat Islam seluruh dunia..HARI RAYA AIDILFITRI...so..pastinya blog2 aku akan dihujani juadah kek, biskut raya...n pengalaman berkongsi riang ria di hari raya... Oh..x sabarnyer...kpd semua blogger2 slmt berpuase..puase jgn x puase..tingkatkan amal ibadah kita di bln yg mulia ini...

Lagu Dihati oh! siCinta


Contest ni dianjurkan oleh Miss Zieyzain..nak tahu maklumat lanjut klik di sini yer.. Jom kita try2 teka siapakah penyanyi itu n tajuk lagu artis wanita tersebut.. Oh...x lupa jg nak ucapkan thanks kat mr. iMBobo coz tag contest ni kt sy yer... TQ very much!


Jom Teka:


- Wanita = Malaysia
- Penyanyi ini sangat cantek dan miliki rekod bersih tanpa gosip panas
- Dia memiliki 2 buah album dan menjadi duta banyakkkk produk kecantikan
- Kini dia menjadi pelakon versetill sepenuh masa
- Kerap memenangi anugerah lakonan dari luar negara
- Hanya ada SATU lagunya yg meletop..apakah lagu itu dan siapa wanita jelita ini?


Jawapan:
Mila AF5 - Lagu PERSIS MUTIARA


Tag:
Amirfx

Contest : Apa Tema Outdoor U'olls?


Nak join klik sini yer...

Jawapan Contest...erm tgh pikir2 nih;

Tema Outdoor: Memandangkan aku seorg yg romentik..cewah..so aku pilih tema Couple. Jgn jeles yer..hahahaha

Tema: Yg penuh bunga2 cinta...ada taman bunga...bunga pa pe la..janji bunga yg x kasi kita gatal..Then ade buaian..blh la aku berayun setinggi-tinggi nya.. Ha..lg satu disbbkan aku ske kucing..so aku nak ade kucing main kejar2 lam taman impian aku.. Then, baloon2 yg kaler pink2 sume..coz aku ske pink! Oh...ya...di atas meja kena ada mknn yg byk...coz aku ske makan! Sambil2 dating...diiringi dgn suapan makanan ke mulut... Owh.bez nyer... Nama la tema couple kan... ni idea aku...Jgn curik!

Props: Ape yer..rasa nyer dh sebut atas...tambahan la...kucing aku pakai gaun, rantai leher yg bunyi berdering... ade riben, ade stoking... spy diorg x cakar tmpt buaian aku... Ermmm... pakaian aku lak guna gaun puteh yg cantek ala2 Acha Septriasa lam crita Ada Cinta... Ehem2..couple aku lak..pakai yg smart2 la...wangi...

Tambahan: Hanya kami ber2 ditemani kucing2 tercinta...

Blogger bertuah utk ditag ialah:

Mrs. Farhan
PERMATA BIRU
Cik Paro

Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku


Jejaka Terhangat empunya segmen di atas.. nak join korang kene klik sini utk kongsi makanan/minuman kegemaran korang utk juadah berbuka puase... Hrmmm tahan iman yer... Ready?....

Makanan feberet no. 1 Ayam Panggang yg lazat lg menggiurkan...


Huhuhu....ni yg x tahan ni...Tempoyak Goreng... sedaaap!..Argh...x tahan rasanyer...kecur air liur...huhuhu...


Sambal belacan yg mabeles! Sedap hingga meneguk sebotol air n menjilat jari... Yummy!


Blogger yg bertuah utk ditag ialah SUTERA KASIH

GIVEAWAY EXPRESS BY I'M BLUEWENDY


GIVEAWAY EXPRESS BY I'M BLUEWENDY ditaja oleh Bluewendy yer..nak join sama jom klik sini...

Nak try rasa bertuah...jom terjah blog dia.. Tp aku sllu x dpt tuah..ermmmm...huhuhu...x kisah la...yg penting arini mood aku rajin nk join mana2 segmen.. Jom support Bluewendy!



So...3 insan terpilih yg aku tag ialah:
iMBobo
SUTERA KASIH
AmirFx

Blog List Lepak Bersama Muz


Oh...segmen..plus segmen lg...dgn mood aku yg rajin di awal pagi sabtu ni...aku menjoinkan diri dalam Segmen : Pencarian Blog List yang dibawakan khas oleh Bro Muz.. So...sesape yg rajin mcm aku jom ler join segmen ni..tp kena klik sini dulu..

PROMOSI BLOG SECARA PERCUMA ! C`AYOB


Segmen ini ditaja oleh C AYOB dgn tajuk Promosi Blog Secara Percuma.. Nak join boleh klik sini yer kengkawan...

Jom ramai2 kasi meriah segmen C AYOB!

Si Simi Otai


Yang ni kucing pertama yg kami bela kt sini (secret). Hahahaha... Simi ni dh lama bersama kami n menjadi otai seluruh kwsn kuala sini... Hmmm...garang...mmg garang! Picture kt atas tu...si Simi sedang mencium camera..kiut kn... puteh suci murni berseri...





Segmen: Happy Blogger


Segmen ni ditiru dan diciplak dr empunya blog 'imBobo'...nak join kena klik sini yer...

Kepada blogger2 yg singgah entry sy ni..meh kita ramai2 join segmen ni...x rugi tau..jom kita isi ms yg terluang ni dgn klik segmen yg ditunjuk kt atas tu..

SITE: P_yumida (mobile) Mobile overlay 320x50: SITE: P_Yumida 160x600: 300x250: 728x90: